Dávka zdraví z kuchyně: Tato potravina léčí zažívací potíže, nadváhu a pomohou i při kožních onemocněních !

1926
Sdílejte

Pšeničné otruby jsou zásobárnou živin. Obsahují hodně nerozpustné vlákniny, která v moderní stravě často chybí a kromě toho je bohatá na minerály, vitaminy B-komplexu (B1, B6, B9), vitamin E a antioxidanty (zejména fenolové sloučeniny). Jak uvádí pšeničné otruby vám mohou pomoci při různých zdravotních potížích!

obezita

Pokud máte problém s váhou, konzumujte alespoň 1 lžíci krupičných prášku před každým jídlem. Jakmile se dostanou do žaludku, vlákna v ní zvětší svůj objem a dodají pocit sytosti, což zabrání konzumaci velkého množství jídla.

Problém s trávením

Kromě vlákniny obsahují pšeničné otruby enzymy, které aktivují trávení a pomáhají spalovat přijatou potravu. V případě problémů s trávením si můžete dát 1/2 lžičky krupičných prášku vždy před a po jídle. Je to užitečný prostředek k prevenci nepohodlí způsobeného trávicími obtížemi jako jsou nadýmání, plynatost, příznaky kolitidy.

zácpa

V tomto případě se doporučuje macerace otrub. Působí laxativní a pokud trpíte chronickým problémům, pohár nasáklých otrub byste měli konzumovat vždy ráno nalačno a před večeří.

Kam dál?

V Česku výrazně vzrostl počet pacientů s covidem. Nová vakcína už je k dispozici

Co se stane s tělem, když si dáte lžičku medu každý den? Léčí kašel a nachlazení, posiluje imunitu, zlepšuje trávení a má také antibakteriální účinky

Lidé, kteří při sezení na toaletě dlouho koukají do mobilního telefonu, mohou mít větší riziko hemoroidů, ukázala studie

Je kohoutková voda koktejl plný léků a pesticidů? Jaké to má důsledky pro naše zdraví a jak se bránit?

Pozor na méně známé časné příznaky demence. Výzkumy naznačují, že se mohou objevit už během spánku

Další články