Dávka zdraví z kuchyně: Tato potravina léčí zažívací potíže, nadváhu a pomohou i při kožních onemocněních !

1816
Sdílejte

Pšeničné otruby jsou zásobárnou živin. Obsahují hodně nerozpustné vlákniny, která v moderní stravě často chybí a kromě toho je bohatá na minerály, vitaminy B-komplexu (B1, B6, B9), vitamin E a antioxidanty (zejména fenolové sloučeniny). Jak uvádí pšeničné otruby vám mohou pomoci při různých zdravotních potížích!

obezita

Pokud máte problém s váhou, konzumujte alespoň 1 lžíci krupičných prášku před každým jídlem. Jakmile se dostanou do žaludku, vlákna v ní zvětší svůj objem a dodají pocit sytosti, což zabrání konzumaci velkého množství jídla.

Problém s trávením

Kromě vlákniny obsahují pšeničné otruby enzymy, které aktivují trávení a pomáhají spalovat přijatou potravu. V případě problémů s trávením si můžete dát 1/2 lžičky krupičných prášku vždy před a po jídle. Je to užitečný prostředek k prevenci nepohodlí způsobeného trávicími obtížemi jako jsou nadýmání, plynatost, příznaky kolitidy.

zácpa

V tomto případě se doporučuje macerace otrub. Působí laxativní a pokud trpíte chronickým problémům, pohár nasáklých otrub byste měli konzumovat vždy ráno nalačno a před večeří.

Kam dál?

Toto jsou 3 největší chyby v našem stravování, které vedou k cukrovce!

Jen piha, nebo nádor? Melanom je jednou z nejagresivnějších forem rakoviny. S kontrolou neváhejte, radí lékař

Ponožky do postele jako recept na lepší spánek? Specialistka na poruchy spánku vysvětlila, proč to může fungovat

„Rakovina je výsledkem životního stylu, ne genetiky!“ Slavný lékař zkoumal nádory již 30 let a zjistil, že se jí dá předcházet dodržováním těchto 7 pravidel

Příznak na nehtech může poukazovat na nemocná játra, štítnou žlázu ale i cukrovku

Další články