Dávka zdraví z kuchyně: Tato potravina léčí zažívací potíže, nadváhu a pomohou i při kožních onemocněních !

1865
Sdílejte

Pšeničné otruby jsou zásobárnou živin. Obsahují hodně nerozpustné vlákniny, která v moderní stravě často chybí a kromě toho je bohatá na minerály, vitaminy B-komplexu (B1, B6, B9), vitamin E a antioxidanty (zejména fenolové sloučeniny). Jak uvádí pšeničné otruby vám mohou pomoci při různých zdravotních potížích!

obezita

Pokud máte problém s váhou, konzumujte alespoň 1 lžíci krupičných prášku před každým jídlem. Jakmile se dostanou do žaludku, vlákna v ní zvětší svůj objem a dodají pocit sytosti, což zabrání konzumaci velkého množství jídla.

Problém s trávením

Kromě vlákniny obsahují pšeničné otruby enzymy, které aktivují trávení a pomáhají spalovat přijatou potravu. V případě problémů s trávením si můžete dát 1/2 lžičky krupičných prášku vždy před a po jídle. Je to užitečný prostředek k prevenci nepohodlí způsobeného trávicími obtížemi jako jsou nadýmání, plynatost, příznaky kolitidy.

zácpa

V tomto případě se doporučuje macerace otrub. Působí laxativní a pokud trpíte chronickým problémům, pohár nasáklých otrub byste měli konzumovat vždy ráno nalačno a před večeří.

Kam dál?

V Česku onemocní rakovinou každý třetí člověk. Stále častěji se nádorová onemocnění vyskytují u mladých lidí : Příčiny vyjmenovali onkolog či výživový poradce

Pohyb, který nic nestojí a je nejlepší na hubnutí. Jak se ho naučit, abyste opravdu spalovali

Tichý zabiják žen. Je dlouho nenápadný a většinou se odhalí v pokročilých stádiích. Na rakovinu mohou upozornit i zažívací potíže

Lékaři varují: Proč byste po 40. roce života měli zvážit omezení ibuprofenu a jak vám může pomoci kurkuma!

Stiskněte tento bod na břiše a všechny toxiny odejdou přes tlusté střevo!

Další články