Čekala náročnou návštěvu. Připravila se na to dokonale a naservírovala hostům takový dezert, jaký ještě nikdy neviděli, ani neochutnali. Nazvali ji královnou hostitelek!

2002
Sdílejte

Už se vám přejedly zmrzliny v kornoutku i doma v misce? Rádi připravujete netradiční dezerty? Pak dnes potěšíme právě vás. Přinášíme vám tip na skutečně luxusní zmrzlinový dezert s vanilkovým krémem a sněhovými pusinkami. Jeho přípravu si skutečně užijete a pěkně si pohrajete se zdobičkou. Ta bude v permanenci opravdu hodně. Tak honem do obchodu a můžete začít.

Ingredience

Sněhové špičky

  • 100 g bílků
  • 100 g cukru krupice
  • 100 g moučkového cukru

Sušenky

  • 200 g polohrubé mouky
  • 150 g poloslaného másla
  • 75 g cukru krupice
  • 5 g vanilkového extraktu
  • 1 žloutek

Vanilkový Chantilly krém

  • 150 g smetany na vaření
  • 150 g mascarpone
  • 30 g moučkového cukru
  • 1 vanilkový lusk

Zmrzlina

  • zmrzlinu volte dle své chuti

Kam dál?

Fantastický noční kuskusový salát – svěží, šťavnatý a plný chutí!

Nepečené vánoční kuličky – „zerbo“ a makové s marcipánem

Plněné ořechové perníčky s marmeládou a čokoládovou polevou

Benátský zákusek – jemný dezert s čokoládou, rumem, medem a višněmi!

Tradiční poklad z Moravy : Valašské frgále s hruškovou, makovou a tvarohovou náplní

Další články