Toto nakládané vepřové maso je velmi jednoduché na přípravu. S kupovaným se nedá srovnat

16307
Sdílejte

3 kg vepřového masa
4 bobkové listy
1 lžíce soli
1 lžička pepře
1 hrst bylinek

Nachystejte masovou směs

Nakládané vepřové maso se připravuje velmi jednoduše. Jako první si nakrájejte maso. My doporučíme krkovici a bůček, ale je jenom na vás, zda máte raději tučnější nebo libovější variantu. Maso nakrájejte na kousky a smíchejte se všemi ingrediencemi, aby vznikla jednotná, dobře ochucená směs.

Nyní do sklenic

Směs vepřového masa postupně ukládejte do sklenic. Snažte se jak o to, aby bylo maso upěchované, tak i o to, aby vrstva končila asi 3 centimetry pod hrdlem sklenice. To nejtěžší na vašem receptu je za vámi.

Kam dál?

Fantastický noční kuskusový salát – svěží, šťavnatý a plný chutí!

Nepečené vánoční kuličky – „zerbo“ a makové s marcipánem

Plněné ořechové perníčky s marmeládou a čokoládovou polevou

Benátský zákusek – jemný dezert s čokoládou, rumem, medem a višněmi!

Tradiční poklad z Moravy : Valašské frgále s hruškovou, makovou a tvarohovou náplní

Další články