Tento recept si pekaři střeží : Nejlepší kynuté těsto na světě – ohromně vláčné a tak výborné, že k jiným receptům se už nevrátíte!

37208
Sdílejte

Toto těsto využijete opravdu na všechno, je univerzální na sladké i slané pečení. Děláme z něho záviny, buchty, koláče, pizzu, jednoduše všechno.

Do těsta nejde vajíčko, je velmi vláčné a jemné, opravdu prvotřídní. U nás v rodině se tento recept dědí a ráda ho posunu i dál, zkuste a nebudete litovat. Tajemství je v tomto poměru surovin, který zaručí fantastický výsledek. Těsto je na sladké i slané pečivo, vynikající je například i na langoše.

Potřebujeme:

500 g mouka hladká speciál

150 ml olej

Kam dál?

Fantastický noční kuskusový salát – svěží, šťavnatý a plný chutí!

Nepečené vánoční kuličky – „zerbo“ a makové s marcipánem

Plněné ořechové perníčky s marmeládou a čokoládovou polevou

Benátský zákusek – jemný dezert s čokoládou, rumem, medem a višněmi!

Tradiční poklad z Moravy : Valašské frgále s hruškovou, makovou a tvarohovou náplní

Další články