Tento recept si pekaři střeží : Nejlepší kynuté těsto na světě – ohromně vláčné a tak výborné, že k jiným receptům se už nevrátíte!

6347
Sdílejte

Postup:

Pokud požíváte čerstvé droždí, klasicky si připravíme kvásek z trochy vlažného mléka, cukru a droždí. Počkáme, dokud kvásek vyjde a následně smícháme s ostatními přísadami.


Pokud používáte sušené droždí, postup je ještě jednodušší. Ze surovin si zamícháme těsto tak, že přidáme všechny suroviny a nakonec přidáváme mléko, které musí být vlažné. Těsto poprášíme hladkou moukou a necháme kynout na teplém místě cca. 45 minut.

Potom z těsta můžete připravit dobroty podle své chuti – prvotřídní záviny, buchty, koláče, nebo například i skvělou pizzu či slané šneky.

Přejeme vám dobrou chuť! 🙂

Kam dál?

ŠEHEREZADIN PUDING S PEČENÝMI JABLKY: Krémový dezert, který v kombinaci s tímto ovocem přináší FENOMENÁLNÍ CHUŤ!

Velikonoční jogurtové muffiny à la sázená vejce upečete bez vážení a chutnají naprosto famózně

Dokonalé pečivo: Vypracujte šťavnaté těsto s jogurtem, poté je naplňte špenátem a budete mít tu nejlepší večeři!

Famózní pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní. Jednoduchý recept, který zvládne i začátečník

Rychlý úžasný JABLKOVO-OŘECHOVÝ koláč – vyšleháme a vylijeme těsto na jablka!

Další články