Tento recept si pekaři střeží : Nejlepší kynuté těsto na světě – ohromně vláčné a tak výborné, že k jiným receptům se už nevrátíte!

4211
Sdílejte

Postup:

Pokud požíváte čerstvé droždí, klasicky si připravíme kvásek z trochy vlažného mléka, cukru a droždí. Počkáme, dokud kvásek vyjde a následně smícháme s ostatními přísadami.


Pokud používáte sušené droždí, postup je ještě jednodušší. Ze surovin si zamícháme těsto tak, že přidáme všechny suroviny a nakonec přidáváme mléko, které musí být vlažné. Těsto poprášíme hladkou moukou a necháme kynout na teplém místě cca. 45 minut.

Potom z těsta můžete připravit dobroty podle své chuti – prvotřídní záviny, buchty, koláče, nebo například i skvělou pizzu či slané šneky.

Přejeme vám dobrou chuť! 🙂

Recept: redakce tjn

Kam dál?

Výborná a super rychlá pizza z pánve, kterou máte připravenou za pár minut !

Křupavé preclíky, kterým neodoláte !

Maminčin recept na neuvěřitelně lahodný koláč „Opilá třešeň“! Úplně se rozplývá na jazyku…

3 vrstvý koláč bez pečení. Krémový a lahodný !

Bramborové karbanátky ze včerejšího oběda. Snadné, rychlé a chutné jídlo

Další články