Základem jakéhokoliv koláče, a tento vrstvený koláč pochopitelně nevyjímaje, je těsto. Na jeho přípravu si můžete vzít kuchyňský mixér, který vám vše usnadní. Postupně míchejte všechny suroviny dohromady, až vznikne vláčná a nadýchaná tmavá hmota, která je tou konzistencí, které potřebujete dosáhnout.
Následně těsto nalijte do klasické kulaté dortové formy. Tu poté vložíte do trouby předehřáté na teplotu 180 stupňů Celsia. Po upečení necháte těsto chladnout a poté ho podélně rozříznete na dvě poloviny, které budou tvořit požadované vrstvy.
Recept pokračuje na další straně
Nachystejte krém
Vrstvený koláč se neobejde ani bez krému. Díky dvěma ingrediencím je jeho příprava maximálně snadná. Opět vám pomůže kuchyňský mixér. Vezměte ho, dejte do mísy smetanu s cukrem a šlehejte do doby, dokud nebudete spokojeni se vzniklou konzistencí.
Pusťte se do sestavení dortu