Karamelový větrník z plechu: Takový zákusek nekoupíte ani v cukrárně, nejlepší recept !

6525
Sdílejte

Dosladíme podle chuti .

Vyšleháme tuha šlehačku se ztužovačem a cukrem .

Na první plát naneseme karamelovou náplň a na ni rozetřeme ušlehanou šlehačku. Přiklopíme druhý plát a povrch polijeme karamelovou polevou.

Poleva:

Cukr nasypeme do hrnce a necháme ho roztavit . Jakmile cukr zkaramelizuje, přilijeme do něj horkou smetanu. Buďte opatrní, bude to prskat! Vaříme, dokud se karamel úplně nerozpustí (když to bude hodně husté, přilijte ještě trochu horké smetany). Ihned nalijeme na větrník a dáme chladit do lednice. Dobrou chuť.

Kam dál?

Nenáročné obložené vepřové kotlety pečené v troubě: Fantastické jídlo, které se hodí na běžný den, i na slavnostní stůl !

Mimořádně lehké a chutné slané pečivo se sýrem. Ideální k vínku, nebo jen tak když dostanete chuť na něco křupavého !

Stačí smíchat jen majonézu a mouku a máte základ na toto skvělé jídlo : Těsto naplňte chutnou kuřecí nádivkou a všichni u stolu se budou jen oblizovat !

Tohle je můj nejoblíbenější dezert : Je lehký, rychlý a super chutný !

Jednoduché, levné a dokonale křupavé hrnkové housky. Chutnají jako od pekaře !

Další články