Karamelový větrník z plechu: Takový zákusek nekoupíte ani v cukrárně, nejlepší recept !

27483
Sdílejte

Vodu rozehřejeme s máslem a solí, potom přidáme mouku a za stálého míchání vaříme na mírném ohni tak dlouho , až se těsto nelepí na vařečku ani na hrnec (mě to trvalo zhruba 10 minut).

Do vychladlé hmoty zašleháme po jednom vajíčka , každé řádně vymícháme a až potom dáme další.

Na dva plechy dáme pečící papír a naneseme těsto rozděleno na poloviny.

Dáme péct do předehřáté trouby na 200 ° C . Prvních 15 minut troubu vůbec neotvíráme, bubliny by splaskly. Pečeme asi 30-40 minut.

Je však třeba, aby povrch byl na dotek křupavější , protože jak chladne, trochu změkne.

Uvaříme 2 karamelové pudinky v 750 ml mléka a necháme vychladnout. Potom vyšleháme máslo s práškovým cukrem a postupně přidáváme uvařený vychladlý pudink.

Recept pokračuje na další straně

Dosladíme podle chuti .

Vyšleháme tuha šlehačku se ztužovačem a cukrem .

Na první plát naneseme karamelovou náplň a na ni rozetřeme ušlehanou šlehačku. Přiklopíme druhý plát a povrch polijeme karamelovou polevou.

Poleva:

Kam dál?

Falešný kremeš připravený za méně než půl hodiny. Jednoduchý a rychlý dezert, kterému nikdo neodolá

ŠEHEREZADIN PUDING S PEČENÝMI JABLKY: Krémový dezert, který v kombinaci s tímto ovocem přináší FENOMENÁLNÍ CHUŤ!

Velikonoční jogurtové muffiny à la sázená vejce upečete bez vážení a chutnají naprosto famózně

Dokonalé pečivo: Vypracujte šťavnaté těsto s jogurtem, poté je naplňte špenátem a budete mít tu nejlepší večeři!

Famózní pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní. Jednoduchý recept, který zvládne i začátečník

Další články