Karamelový větrník z plechu: Takový zákusek nekoupíte ani v cukrárně, nejlepší recept !

6525
Sdílejte

Postup:

Vodu rozehřejeme s máslem a solí, potom přidáme mouku a za stálého míchání vaříme na mírném ohni tak dlouho , až se těsto nelepí na vařečku ani na hrnec (mě to trvalo zhruba 10 minut).

Do vychladlé hmoty zašleháme po jednom vajíčka , každé řádně vymícháme a až potom dáme další.

Na dva plechy dáme pečící papír a naneseme těsto rozděleno na poloviny.

Dáme péct do předehřáté trouby na 200 ° C . Prvních 15 minut troubu vůbec neotvíráme, bubliny by splaskly. Pečeme asi 30-40 minut.

Je však třeba, aby povrch byl na dotek křupavější , protože jak chladne, trochu změkne.

Uvaříme 2 karamelové pudinky v 750 ml mléka a necháme vychladnout. Potom vyšleháme máslo s práškovým cukrem a postupně přidáváme uvařený vychladlý pudink.

Recept pokračuje na další straně

Kam dál?

Nenáročné obložené vepřové kotlety pečené v troubě: Fantastické jídlo, které se hodí na běžný den, i na slavnostní stůl !

Mimořádně lehké a chutné slané pečivo se sýrem. Ideální k vínku, nebo jen tak když dostanete chuť na něco křupavého !

Stačí smíchat jen majonézu a mouku a máte základ na toto skvělé jídlo : Těsto naplňte chutnou kuřecí nádivkou a všichni u stolu se budou jen oblizovat !

Tohle je můj nejoblíbenější dezert : Je lehký, rychlý a super chutný !

Jednoduché, levné a dokonale křupavé hrnkové housky. Chutnají jako od pekaře !

Další články