Jemný dýňový nákyp s tvarohem. Jehož chuť nelze slovy vyjádřit

2850
Sdílejte

Lehce poklepávejte naplněnou formou po stole tak, aby se v ní hmota rovnoměrně rozprostřela.

Dřevěnou špejlí udělejte od stěn formy směrem do středu několika paprsků. Formu dejte do trouby a pečte asi 40 minut při teplotě 170 stupňů.

Mezitím si uvařte polevu: smíchejte zakysanou smetanu, 30 g cukru, 1 vejce a 100 g dýňového pyré.

Hotový nákyp přelijte polevou a nechte v troubě dalších 10 minut.

Recept pokračuje na další straně

Hotový nákyp nechte vychladnout a podávejte na stůl. Dobrou chuť!

Náš tip

Množství cukru lze samozřejmě zvýšit nebo snížit. Pokud držíte dietu, můžete ho nahradit medem. Můžete také přidat skořici, kandované ovoce a jakékoliv další ingredience pro ještě zajímavější chuť.

Kam dál?

Nepečené vánoční kuličky – „zerbo“ a makové s marcipánem

Plněné ořechové perníčky s marmeládou a čokoládovou polevou

Benátský zákusek – jemný dezert s čokoládou, rumem, medem a višněmi!

Tradiční poklad z Moravy : Valašské frgále s hruškovou, makovou a tvarohovou náplní

Cuketové sendviče se šunkou a sýrem: Rychlá a snadná večeře z grilu i topinkovače!

Další články