Jemný dýňový nákyp s tvarohem. Jehož chuť nelze slovy vyjádřit

2784
Sdílejte

Lehce poklepávejte naplněnou formou po stole tak, aby se v ní hmota rovnoměrně rozprostřela.

Dřevěnou špejlí udělejte od stěn formy směrem do středu několika paprsků. Formu dejte do trouby a pečte asi 40 minut při teplotě 170 stupňů.

Mezitím si uvařte polevu: smíchejte zakysanou smetanu, 30 g cukru, 1 vejce a 100 g dýňového pyré.

Hotový nákyp přelijte polevou a nechte v troubě dalších 10 minut.

Recept pokračuje na další straně

Hotový nákyp nechte vychladnout a podávejte na stůl. Dobrou chuť!

Náš tip

Množství cukru lze samozřejmě zvýšit nebo snížit. Pokud držíte dietu, můžete ho nahradit medem. Můžete také přidat skořici, kandované ovoce a jakékoliv další ingredience pro ještě zajímavější chuť.

Kam dál?

Křupavé bramborové placky se šunkou a sýrem – bez mouky a vajec, hotové za 15 minut!

Zapomeňte na klasiku: Tyto cuketové karbanátky vás ohromí!

Těstoviny s kuřecím masem a parmazánem – hotové za 20 minut a tu omáčku ti budou všichni závidět!

Pekelně dobrý salát z chilli a cibule – bez chemie, ale s chutí, na kterou se nezapomíná!

Rychlá večeře z cukety – jednoduchá a skvělá

Další články