Jemný dýňový nákyp s tvarohem. Jehož chuť nelze slovy vyjádřit

2641
Sdílejte

Lehce poklepávejte naplněnou formou po stole tak, aby se v ní hmota rovnoměrně rozprostřela.

Dřevěnou špejlí udělejte od stěn formy směrem do středu několika paprsků. Formu dejte do trouby a pečte asi 40 minut při teplotě 170 stupňů.

Mezitím si uvařte polevu: smíchejte zakysanou smetanu, 30 g cukru, 1 vejce a 100 g dýňového pyré.

Hotový nákyp přelijte polevou a nechte v troubě dalších 10 minut.

Recept pokračuje na další straně

Hotový nákyp nechte vychladnout a podávejte na stůl. Dobrou chuť!

Náš tip

Množství cukru lze samozřejmě zvýšit nebo snížit. Pokud držíte dietu, můžete ho nahradit medem. Můžete také přidat skořici, kandované ovoce a jakékoliv další ingredience pro ještě zajímavější chuť.

Kam dál?

Výborné pečivo nasladko vám zpříjemní rána

Dýňovo-cuketové placky jsou ještě lepší než bramborové. Zlatavé, křupavé a chutné!

Výborné, kynuté buchty jako od babičky: Vaše děti je budou zbožňovat!

Nejchutnější tvarohové koláčky s ostružinami, jaké jsem kdy jedl!

Balkánská zeleninová pasta. Jednoduchá na přípravu, posílí žíly a pročistí játra!

Další články