Famózní mini větrníky s čokoládovou a vanilkovou náplní skvěle vypadají i chutnají

8184
Sdílejte

Až uplyne doba třiceti minut, těsto na větrníky vyjměte z chladničky, vložte do cukrářského sáčku s větším otvorem a pomocí něj na plech s pečícím papírem nastříkejte několik středně velkých koleček. Měly by být alespoň dva centimetry od sebe. Těsto poté dejte do trouby péct na půl hodiny při 180 stupních Celsia. Po půl hodině troubu vypněte a korpusy ponechejte ještě pět minut uvnitř. Pak vyjměte a nechte vychladnout.


Příprava náplní do větrníků a jejich kompletace

V misce si smíchejte vaječné žloutky spolu s trochou studeného mléka, přidejte cukr, špetku soli a přisypte mouku. Důkladně promíchejte, aby se suroviny propojily. Zbylé mléko vlijte do rendlíku, přiveďte k varu a za stálého míchání přilévejte vaječnou směs z hrníčku. Prohřívejte na plotně do zhoustnutí. Až budete mít pudinkovou hmotu hotovou, odstavte ji z plotny a rozdělte na dvě poloviny. Do té druhé vmíchejte rozpuštěnou hořkou čokoládu a 25 gramů másla a do vanilkové části vmíchejte asi 100 gramů másla.

Kam dál?

Kdysi hodně pulární, dnes tak trochu zapomenuté. Tyto řízky jsou levnější než klasické a velmi chutné!

Masové kuličky pečené společně s bramborami a zakysanou smetanou: Dobrota z 1 mísy!

Fenomenální řezy bez pečení z bebe sušenek s extra čokoládovou náplní!

Recept na šampaňský dezert: Dokonalé spojení nadýchané piškoty, ovoce a želé!

Bezvadný TVAROHOVÝ KOLÁČ, který nikdy nespadne! Jednoduchý recept, který zvládne každý

Další články