Famózní mini větrníky s čokoládovou a vanilkovou náplní skvěle vypadají i chutnají

8826
Sdílejte

2 šálky vody
125 gramů změklého másla
2 šálky hladké mouky
6 vajíček

Dále budete potřebovat: lahvičku vanilkové esence a špetku soli. Na krémové náplně si připravte: 4 vaječné žloutky, litr mléka, 150 gramů hladké mouky, 150 gramů moučkového cukru ochuceného vanilkou, špetku soli, 125 gramů změklého másla, 100 gramů hořké čokolády. Při tomto množství surovin docílíte asi 60 kusů mini větrníků.

Jak postupovat při přípravě korpusů na mini větrníky?

Do menší pánve, nebo rendlíku vložte kousek másla a dejte na plotnu při mírném plamenu rozpustit. Až se roztaví, přisypte hladkou mouku, špetku soli a důkladně promíchejte. Až vypracujete vařečkou homogenní těsto, odstavte ho z plotny a nechte vychladnout. Až bude studené, zakomponujte do něj pomocí mixéru jedno vejce po druhém. Nakonec směs ještě zakápněte vanilkovou esencí, smíchejte a těsto dejte na půl hodiny chladit do lednice.

Recept pokračuje na další straně

Kam dál?

Hrnkový koláč SE TŘEMI KRÉMY – neskutečná pochoutka, která se vám rozplyne na jazyku!

Křupavé ořechově-jablečné taštičky se skořicí a medem

Tradiční jablečník jako od babičky: Se šťavnatou nádivkou, křupavou drobenkou a vůní skořice!

Jahodový Stracciatella dezert

Lahodný a jednoduchý tvarohový koláč s malinami a želé – bez pečení

Další články