Vysoký piškot připraven bez oddělování vajec a prášku do pečiva: Ideální receptura !

42328
Sdílejte

Postup:

1. Vejce a cukr vložte do hluboké misky. Zpočátku je jednoduše trochu promíchejte s metličkami vypnutého mixéru, aby nedošlo k rozprášení cukru na celou pracovní plochu, a pak vyšlehejte jako obvykle. Je důležité vědět, že pěna z vajec a cukru není připravena, když výrazně zvětší svůj objem, ale když ztuhne – když stopy, které zanechá pěna odtékající z metel, zůstanou na povrchu zbývající pěny 9 až 10 sekund. Doba míchání závisí na výkonu mixéru a je přibližně 15 minut.

Recept pokračuje na další straně

2. Přidejte prosátou mouku do vaječné pěny a cukru. Zpočátku trochu promíchejte s vypnutým mixérem, aby se mouka Nerozprašujte po celé ploše. Potom zapněte mixér a těsto vyšlehejte do hladka. Abyste ho nepřešlehali (těsto na piškotové těsto musí být vláčné, s mnoha vzduchovými bublinami), musí být tento proces rychlý a musí trvat přesně 15 sekund od spuštění mixéru.

3. Spodek formy vyložíme pečícím papírem . Stěny vymažeme máslem a vysypeme moukou, přičemž přebytek vysypeme.

Mnoho cukrářů nepotírejte stěny plechu s tím, že se těsto přichytí o kov a lépe naroste. Provedli jsme takový experiment a nezaznamenali jsme žádný rozdíl ve výškách získané piškoty. A takzvaná „francouzská forma“, tj. povrch potřený máslem a vysypaný moukou, umožňuje snadné odstranění piškoty z formy .

Recept pokračuje na další straně

Kam dál?

Výborné pečivo nasladko vám zpříjemní rána

Dýňovo-cuketové placky jsou ještě lepší než bramborové. Zlatavé, křupavé a chutné!

Výborné, kynuté buchty jako od babičky: Vaše děti je budou zbožňovat!

Nejchutnější tvarohové koláčky s ostružinami, jaké jsem kdy jedl!

Balkánská zeleninová pasta. Jednoduchá na přípravu, posílí žíly a pročistí játra!

Další články