Takovou přípravu smaženice ještě neznáte! Nádherná na pohled, dokonalá pro chuťové pohárky. Připravte si ji za 10 minut už dnes!

2399
Sdílejte

Milujete houbové pokrmy? Pak je dnešní recept právě pro vás. Potěšíme i ty, kteří při hledání „masa lesa,“ jsou spíše hubkaři, než vášnivými houbaři. Na přípravu dnešního pokrmu vám totiž stačí dvě pěkné jedlé houby, které náhodou najdete na procházce. Pokud jste neměli štěstí, nevadí. V prodejně se zeleninou vám jistě nějaké prodají. Připravte si rychlou a chutnou večeři už dnes!

Ingredience na 2 porce

  • 1 cibule
  • kousek másla (popř. sádla, nebo pokrájeného špeku)
  • 1-2 houby dle sezóny (nebo vaše oblíbené z obchodu)
  • 4 vejce
  • sůl, mletý pepř a kmín mletý dle chuti

Postup práce

Do pánve, nebo nepřilnavého hrnce, dejte tuk a nasypte nadrobno nakrájenou cibuli, kterou nechte zesklovatět. Poté přidejte nakrájené houby a restujte asi 3 minuty.

Kam dál?

Fantastický noční kuskusový salát – svěží, šťavnatý a plný chutí!

Nepečené vánoční kuličky – „zerbo“ a makové s marcipánem

Plněné ořechové perníčky s marmeládou a čokoládovou polevou

Benátský zákusek – jemný dezert s čokoládou, rumem, medem a višněmi!

Tradiční poklad z Moravy : Valašské frgále s hruškovou, makovou a tvarohovou náplní

Další články