Těsto dejte předehřáté na 165 ° C po dobu 25-30 minut .
Nechte vychladnout a potom vyjměte z formy.
Vezměte si formu o průměru 18 cm a pomocí ní vyřízněte z piškoty kruh a odřízněte okraje piškoty. Stejně seřízněte i vrchní část piškoty (aby byl povrch rovný) a zbytky si odložte do uzavíratelné dózy nebo plastového sáčku. Piškot můžete použít namísto piškotů například do nepečených dezertů.
Recept pokračuje na další straně
Sirup:
Smíchejte vodu, cukr a černý rum, přiveďte k varu a povařte 1 minutu. Nechte vychladit.
Krém:
Želatinu necháme nabobtnat ve vodě.
Žloutky smícháme s cukrem a smetanou (150 ml), přendáme na plamen a uvaříme do zhoustnutí. Sejmeme z plamene a vmícháme nabobtnalou želatinu. Mícháním rozpustíme.
Nachystáme 4 misky, do každé dáme jiný druh čokolády . Horký krém rozdělíme do 4 misek, promícháme, čímž čokoládu rozpustíme.
Necháme vychladnout a do každé misky nakonec přimícháme i 1/4 vyšlehané šlehačky .
Recept pokračuje na další straně
Piškot vložíme zpět do formy o průměru 20 cm a začneme střídavě lžičkami vrstvit krém – krém se rozlije i po bobky dortu.
Nyní už jen necháme vychladnout a můžeme podávat.