Neskutečně chutný Lžičkový dort s čokoládou: Když připravím tuto dobrotu, na ostatní dezerty se hned zapomene !

7716
Sdílejte

Těsto dejte předehřáté na 165 ° C po dobu 25-30 minut .

Nechte vychladnout a potom vyjměte z formy.

Vezměte si formu o průměru 18 cm a pomocí ní vyřízněte z piškoty kruh a odřízněte okraje piškoty. Stejně seřízněte i vrchní část piškoty (aby byl povrch rovný) a zbytky si odložte do uzavíratelné dózy nebo plastového sáčku. Piškot můžete použít namísto piškotů například do nepečených dezertů.

Recept pokračuje na další straně

Sirup:

Smíchejte vodu, cukr a černý rum, přiveďte k varu a povařte 1 minutu. Nechte vychladit.

Krém:

Želatinu necháme nabobtnat ve vodě.

Žloutky smícháme s cukrem a smetanou (150 ml), přendáme na plamen a uvaříme do zhoustnutí. Sejmeme z plamene a vmícháme nabobtnalou želatinu. Mícháním rozpustíme.

Nachystáme 4 misky, do každé dáme jiný druh čokolády . Horký krém rozdělíme do 4 misek, promícháme, čímž čokoládu rozpustíme.

Necháme vychladnout a do každé misky nakonec přimícháme i 1/4 vyšlehané šlehačky .

Recept pokračuje na další straně

Piškot vložíme zpět do formy o průměru 20 cm a začneme střídavě lžičkami vrstvit krém – krém se rozlije i po bobky dortu.

Nyní už jen necháme vychladnout a můžeme podávat.

Kam dál?

Falešný kremeš připravený za méně než půl hodiny. Jednoduchý a rychlý dezert, kterému nikdo neodolá

ŠEHEREZADIN PUDING S PEČENÝMI JABLKY: Krémový dezert, který v kombinaci s tímto ovocem přináší FENOMENÁLNÍ CHUŤ!

Velikonoční jogurtové muffiny à la sázená vejce upečete bez vážení a chutnají naprosto famózně

Dokonalé pečivo: Vypracujte šťavnaté těsto s jogurtem, poté je naplňte špenátem a budete mít tu nejlepší večeři!

Famózní pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní. Jednoduchý recept, který zvládne i začátečník

Další články