Do pekáčku dejte rozmrazenou zeleninu, koření, osolte a opepřete. Vložte připravené masové šišky, podlijte trochou vody, uzavřete víkem a pečte asi 30 minut při 180 °C. Poté pekáček odkryjte a nechte ještě cca 20 minut péct dozlatova.
Maso pak odložte stranou a nechte v teple. Vyjměte koření a zeleninu rozmixujte, nebo propasírujte. Přidejte smetanu, citronovou šťávu a pokud potřebujete, osolte, nebo oslaďte.
Maso můžete dát zpět do omáčky.
Připravte karlovarský knedlík. Rohlíky pokrájejte na kostičky a dejte na pár minut vyschnout do trouby. Žloutky rozšlehejte s mlékem, přidejte zbytek surovin a směs nalijte na vysušené rohlíky.
Poté přidejte nasekanou petrželovou nať a nakonec lehce vmíchejte tuhý sníh z bílků. Vzniklou hmotu rozdělte na 2 pláty potravinářské folie a zabalte jako bonbon. Oba konce dobře zavažte. Připravené knedlíky vložte do vařící vody a vařte 25 minut. V polovině varu knedlíky otočte.