Dnes přinášíme tip na jídlo pro všechny romantiky, zálesáky a ty, kteří milují vaření v přírodě. Nad bramborovým gulášem z plotny možná leckdo ohrne nos. Připravte ho v kotlíku na zahradě a uvidíte, že nezbude ani slza. „Psí chlamst,“ jak se bramborovému guláši taky někdy říká, chutná z kotlíku naprosto báječně.
Ingredience 5 porcí
- 3 cibule
- 1 polévková lžíce sádla
- 6 špekáčků
- 2 polévkové lžíce mleté sladké papriky
- 1 čajová lžička mleté pálivé papriky
- ¼ čajové lžičky drceného kmínu
- 70 g rajčatového protlaku
- 500 g brambor
- 1 polévková lžíce majoránky
- 3 stroužky česneku
- sůl a pepř dle chuti
Pracovní postup
Cibuli nakrájejte nadrobno a nechte zesklovatět na troše sádla. Špekáčky nakrájejte na půlkolečka, přidejte je k cibuli a opečte dozlatova.