Vzala špaldovou mouku, smíchala ji s mandlovým máslem a zasypala švestkami. Za 15 minut servírovala takový moučník, jaký neseženete v žádné cukrárně!

2022
Sdílejte

Oblíbili jste si špaldovou mouku? Dobře děláte, protože špalda má oproti ostatním obilovinám spoustu výhod. Nejvíce oceníte její kvalitní výživové hodnoty, výraznější chuť a typický oříškový nádech. Upečte si z ní výjimečný moučník. Jako třeba špaldový koláč s lahodným tvarohem. Samozřejmě nesmí chybět šťavnaté ovoce. Stačí chvilka přípravy a božský koláč vám nádherně provoní domov. Vy i celá rodina si skvěle pochutnáte .

Ingredience

  • 2 hrnky špaldové mouky
  • ½ hrnku třtinového cukru
  • 1 kypřící prášek do pečiva
  • 3 polévkové lžíce domácího mandlového másla
  • 2 vejce
  • asi ¾ hrnku vody

Na posypání povrchu

  • hrudkový tvaroh
  • švestkový kompot

Kam dál?

ŠEHEREZADIN PUDING S PEČENÝMI JABLKY: Krémový dezert, který v kombinaci s tímto ovocem přináší FENOMENÁLNÍ CHUŤ!

Velikonoční jogurtové muffiny à la sázená vejce upečete bez vážení a chutnají naprosto famózně

Dokonalé pečivo: Vypracujte šťavnaté těsto s jogurtem, poté je naplňte špenátem a budete mít tu nejlepší večeři!

Famózní pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní. Jednoduchý recept, který zvládne i začátečník

Rychlý úžasný JABLKOVO-OŘECHOVÝ koláč – vyšleháme a vylijeme těsto na jablka!

Další články