Přemýšlela, jak potěšit děti a vzpomněla si na své dětství u babičky. Za 15 minut upekla takovou dobrotu, že první plech byl okamžitě pryč!

4157
Sdílejte

Každý si aspoň občas rád zamlsá. Ovocné koláče jsou prostě neodolatelné a o to více, když je pečete s láskou a úsměvem. Z pekárny či obchodu si sice domů nosíte sladké snídaně či svačiny, ale jsou plné éček a konzervantů. My vám dnes nabízíme recept na borůvkový koláč, jaký pekly naše babičky. Nebojte se kynutého těsta a pusťte se do toho. Nebudete litovat!

Ingredience na 3 plechy

Těsto

  • 750 g polohrubé mouky
  • 3 dcl mléka + něco navíc dle potřeby
  • 3 čajové lžičky krystalového cukru
  • 1 vejce
  • 40 g kvasnic
  • 125 g másla

Drobenka

  • 200 g hrubé mouky
  • 80 g krystalového cukru
  • 100 g změklého másla

Ovoce

  • 7 dcl láhev zavařených borůvek

Pracovní postup

Připravte si kvásek. Kvasnice rozdrobte do misky, přidejte celou dávku cukru (3 ČL) a rozmíchejte na kašičku. Poté přilijte část dávky vlažného mléka a nechte v teple vykynout.

Mouku prosejte na vál, udělejte do ní důlek a vlijte vzešlý kvásek. Poté vyklepněte vejce, přidejte špetku soli a rozpuštěné máslo. Rukama vypracujte hladké těsto, které dejte na teplé místo vykynout.

Kam dál?

Falešný kremeš připravený za méně než půl hodiny. Jednoduchý a rychlý dezert, kterému nikdo neodolá

ŠEHEREZADIN PUDING S PEČENÝMI JABLKY: Krémový dezert, který v kombinaci s tímto ovocem přináší FENOMENÁLNÍ CHUŤ!

Velikonoční jogurtové muffiny à la sázená vejce upečete bez vážení a chutnají naprosto famózně

Dokonalé pečivo: Vypracujte šťavnaté těsto s jogurtem, poté je naplňte špenátem a budete mít tu nejlepší večeři!

Famózní pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní. Jednoduchý recept, který zvládne i začátečník

Další články