Upekla piškot a rodina ohrnula nos. Tak na to nalila jogurt se smetanou a posypala to kompotem. Za chvíli se po plechu jen zaprášilo!

2918
Sdílejte

Také se vám zdá, že pečete stále ty stejné moučníky? Vyzkoušejte něco nového, neokoukaného. Upečte si lehký nadýchaný dezert z piškotového těsta. Samozřejmě na něm nesmí chybět báječný tvarohový krém doplněný lahodným ovocem. Na závěr vše zalijte delikátní želatinou a máte hotovo. Spojení šťavnatého ovoce a lahodného tvarohu je to nejlepší, co jste kdy ochutnali. Pozvěte rodinu nebo přátele a společně potěšte svoje chuťové buňky.

Ingredience

Na těsto

  • 4 vejce
  • 200 g moučkového cukru
  • 100 ml oleje
  • 10 polévkových lžic horké vody
  • 200 g hladké mouky
  • 4 polévkové lžíce kakaa
  • 1 prášek do pečiva

Náplň

  • 500 g hrudkovitého tvarohu
  • 2 višňové smetany nebo jogurtu
  • 2 sáčky vanilkového cukru
  • 125 g másla
  • 100 ml šťávy z višňového kompotu

Želatina

  • 1 sáček práškové želatiny
  • 700 ml kompotové šťávy
  • 3 polévkové lžíce cukru
  • 2 hrnky odpeckovaných višní
  • asi 3 polévkové lžíce džemu na potření těsta

Pracovní postup

Připravte piškotové těsto. Oddělte žloutky od bílků. Žloutky s cukrem vyšlehejte do pěny a po lžičkách zašlehávejte horkou vodu. Nakonec přidejte olej, mouku smíchanou s kypřícím práškem a kakao. Z bílků ušlehejte tuhý sníh a opatrně ho zapracujte do těsta.

Kam dál?

ŠEHEREZADIN PUDING S PEČENÝMI JABLKY: Krémový dezert, který v kombinaci s tímto ovocem přináší FENOMENÁLNÍ CHUŤ!

Velikonoční jogurtové muffiny à la sázená vejce upečete bez vážení a chutnají naprosto famózně

Dokonalé pečivo: Vypracujte šťavnaté těsto s jogurtem, poté je naplňte špenátem a budete mít tu nejlepší večeři!

Famózní pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní. Jednoduchý recept, který zvládne i začátečník

Rychlý úžasný JABLKOVO-OŘECHOVÝ koláč – vyšleháme a vylijeme těsto na jablka!

Další články