PROKLETÍ HOMOLKOVÝCH. Smutný osud herců z trilogie. Členové rodiny dopadli tragicky !

8013
Sdílejte

František Husák (†55), představitel Ludvy Homolky, holdoval alkoholu a kdyby si ho jen jeden večer odpustil, mohl být naživu mnohem déle.

Suverénní děda, starostlivá, leč nekompromisní babi, poněkud ušlápnutý Ludva s nespokojenou Heduš a rozverná dvojčata. Tato sestava ve filmu Ecce homo Homolka pobavila diváky natolik, že o osudech rodiny Homolkových vznikly ještě další dva snímky. Osudy představitelů hlavních rolí ale tak veselé nebyly. Kdyby tomu život dal jinak, z Františka Husáka alias Ludvy Homolky vůbec nemusel být herec. Rodiče z něj chtěli mít úředníka a on sám se přihlásil do hornického učiliště, ze kterého později přešel na vojenskou školu. Během služby začal hrát divadlo a následně vystudoval DAMU, což určilo směr, kterým se kariérně vydal.

Pokračování na další straně

Husák byl nejlépe známý právě jako Ludva Homolka z trilogie snímků o rodině Homolkových, dobrých rolí se ale dočkal i v dalších snímcích, jako například Revizor, Jáchyme, hoď ho do stroje či Poplach v oblacích. Alkohol a krutá smrt František Husák, jakkoliv byl ve snímcích vtipný a hýřil energií, ve skutečnosti všechny své trable utápěl v alkoholu, kterému ve velkém holdoval. Právě to se mu stalo osudným.

Cestou z baru 8. listopadu 1991 záhadně zemřel. Není jisté, jestli se Františkovi cestou stala nehoda a přivodil si úraz sám. Také se nabízí možnost, že se cestou domů dostal do potyčky a zemřel na následky rvačky. Někteří jeho kolegové jsou dodnes přesvědčeni, že to byla vražda. Nic není ale oficiálně potvrzeno a všechno to jsou pouze domněnky.

Pokračování na další straně

Psal se rok 1965, když se Josef Šebánek seznámil s kameramanem Miroslavem Ondříčkem. Jeho žena byla neteří Šebánkovy manželky. Natolik mu padl do oka, že se o něm zmínil před režisérem Milošem Formanem (†86), který tento svět loni v dubnu bohužel opustil. V tu chvíli to měl tehdy Šebánek zpečetěné. Z někdejšího taxikáře, soustružníka, voraře i řidiče náklaďáku se stal herec.

Kam dál?

Hvězdné manýry manýry Ewy Farne : Za hodinu zpívání ji nestačilo 600 000. Tohle vše jí musí pořadatelé koncertů splnit…

Prezident Petr Pavel vyzval k přijetí eura v České republice jako krok k dosažení „první ligy“ v Evropě

Charlotte Ella Gottová nedávno oslavila své osmnácté narozeniny. Tato mladá dáma nejen vyrostla do krásy, ale také má talentu na rozdávání

Vláda schválila novou reformu penzijního systému. Zvýšení věku odchodu do důchodu. Úleva pro náročné profese

Josef Rychtář položil kytici, kde zemřela Iveta Bartošová. Pak mu ruply nervy a ztropil scénu

Další články