PROKLETÍ HOMOLKOVÝCH. Smutný osud herců z trilogie. Členové rodiny dopadli tragicky !

7987
Sdílejte

Suverénní děda, starostlivá, leč nekompromisní babi, poněkud ušlápnutý Ludva s nespokojenou Heduš a rozverná dvojčata.

Milovníkům série filmů o Homolkových s názvy Ecce homo Homolka, Hogo fogo Homolka a Homolka a tobolka se do paměti nesmazatelně zapsala Marie Motlová (†67). V úsměvné trilogii si tehdy zahrála po boku Heleny Růžičkové, Františka Husáka a Josefa Šebánka. Tam hrála babi Homolkovou a ačkoliv ve své roli hýřila vtipem, její osud nebyl šťastný. Měla totiž komplexy ze svého vzhledu, které utápěla v alkoholu.Po úspěchu Homolkových se objevila například v roli hospodyně primáře Sovy v Nemocnici na kraji města či v úloze svérázné výkupčí lahví v seriálu Žena za pultem.

Pokračování na další straně

Marii Motlovou lákalo herectví už od dětství, velký vzor měla ve svých tetách, které hrály v ochotnických představeních. I když ji srdce táhlo na jeviště a před kamery, rozhodla se vystudovat medicínu a později začala pracovat jako zdravotní sestra.
Touha po herectví nakonec u Motlové převládla a za války v Praze studovala na dramatickém oddělení konzervatoře, kterou absolvovala roku 1943.

Dlouho se věnovala pouze divadlu, před kameru se poprvé postavila až v roli babi Homolkové. Alkohol Kariéru Marie Motlové poznamenala nízká sebedůvěra. Herečka se považovala za ošklivou, myslela si, že nemá pěkný obličej a je příliš malá a korpulentní. Aby tyto pocity zahnala, začala sahat po alkoholu. Kvůli nadměrnému pití byla vyhozena z Národního divadla a musela se vrátit na menší jeviště.

Kromě závislosti na alkoholu trápily Motlovou i finanční potíže, podle herečky Antonie Hegerlíkové totiž neuměla hospodařit s penězi a co si vydělala, to zase rychle utratila. Bolesti Poslední měsíce života Marie Motlové nebyly nikterak veselé. Herečku trápily otékající nohy a otevřené bércové vředy, které jí velmi ztěžovaly chůzi. Legendární babi Homolková do hereckého nebe odešla 26. srpna 1985 v 67 letech.

Pokračování na další straně

Kam dál?

Andrej Babiš oznámil rozchod s Monikou: „Naše cesty se rozdělují, láska k dětem zůstává“

Agáta Hanychová prozradila další zajímavé detaily o svém majetku. Je z ní opravdu bohatá holka řekl….

Malý Matyas (2) má závažné genetické onemocnění Rettův syndrom. Necítí bolest, rodiče prosí veřejnost o pomoc

Sázka na šéfa Primě nevyšla : Pohlreichovo grilování se ukázalo jako propadák!

Agáta Hanychová přiznala, že myslí i na svoji smrt a prozradila, že si nechala sepsat poslední závěť : Dům a peníze chce odkázat…

Další články