150 g ovesných sušenek, rozdrcených (např. Zuzanky)
150 g hořké čokolády a trocha másla
Pokračování na další straně
Těsto
1. Nechejte zmknout máslo a pak ho vyšlehejte s cukrem do nadýchaného krému. Pak do toho zašlehejte jedno vejce po druhém a vmíchejte prosátou mouku s práškem do pečiva. Troubu vyhřejte na 180 °C.
2. Do vzniklého těsta ručně vmíchejte kakao, sodu, podmáslí a nakonec gelovou barvu. Těsto rozetřete na plech velký 20 × 25 cm vyložený pečicím papírem. Povrch urovnejte do roviny a těsto dejte péct na 30 minut. Hotové nechte zcela vychladnout.
Pokračování na další straně
Krém
1. Šťávu s citrónu smíchejte s tvarohem pokojové teploty, vmíchejte cukr. Ušlehejte tuhou šlehačku. Do větší misky dejte vlažnou vodu (ne studenou), přidejte želatinu a velmi intenzivně metličkou prošlehejte, až se želatina rozpustí a cítíte, že začíná houstnout. V tomto okamžiku začněte přidávat ochucený tvaroh a po částech ho ručně zašlehejte. Do hotové hmoty najednou lehce vmíchejte šlehačku a kousky mandarinek.
2. Tvarohový krém bude pomalu tuhnout, takže dále pracujte rychle. Formu na srnčí hřbet potáhněte potravinovou fólií. Část krému dejte dovnitř a urovnejte do roviny. Z těsta vykrájejte srdíčka. Potřebovala jsem 12,5 kousku, ale to závisí na výšce těsta (ještě vám zbude na ochutnání). Srdíčka vložte hlavou dolů do krému, přičemž je třeba, aby byla těsně za sebou a v zákrytu.