Stalo se vám, že tento měsíc nevyjdete s penězi? A navíc vám zbyly brambory od oběda? Ani jedno není problém, právě naopak. Využijte toho a spotřebujte zbytky na přípravu této lahodné pomazánky. Hodí se do ní všecko, co doma najdete. Oceníte nejen její chuť, ale i rychlou přípravu. Rodina vás do nebe vychválí.
Ingredience
- 2 brambory
- 100 g uzeného masa
- 100 g másla nebo margarínu
- 1 cibule
- na dochucení sůl, pepř, kmín,
- 1 kávová lžička hořčice
- zelené bylinky
Pracovní postup
Brambory uvařte ve slupce, nebo použijte zbylé od oběda. Nechte je zchladnout, najemno nastrouhejte a přidejte plnotučnou hořčici, máslo nebo margarín, nadrobno nakrájenou cibuli a uzené maso. Směs dobře promíchejte, dochuťte solí, pepřem, kmínem a nakonec vmíchejte zelené bylinky. Pomazánka chutná nejlépe odleželá, stačí hodina. Podávejte s čerstvým pečivem. Dobrou chuť.
Tipy
Místo uzeného masa použijte zbylou šunku nebo salám. Můžete přidat i natvrdo uvařená vejce.