Těsto naplnila zelím a klobásou. Za 10 minut voněla celá kuchyň. Takovou lahůdku jste ještě neochutnali.

2590
Sdílejte

Patříte mezi lidi, kteří nemají rádi sladká jídla? Přesně pro vás je tady recept na zelňáky, slanou pochoutku k pivu i vínu. Lahodnou chuť zelí doplňuje pikantní klobása. Tyto placky oceníte nejen proto, že skvěle chutnají, ale také pro snadnou přípravu. Zpestřete si karanténu ještě dnes.

Ingredience

Na těsto

  • 500 g hladké mouky
  • 42 g droždí (kostka)
  • 400 ml teplého mléka
  • 1-2 žloutky
  • 250 g změklého tuku (máslo, margarín)
  • 1 polévková lžíce krystalového cukru

Na náplň

  • hlávka zelí
  • 1 cibule
  • 1 – 2 klobásky
  • sůl, kmín, mletý pepř

 

Pracovní postup

Hladkou mouku prosejte do větší mísy. Přidejte k ní rozdrobené droždí, polévkovou lžíci cukru, změklý tuk, žloutky zalijte to teplým mlékem. Vařečkou důkladně promíchejte. Přikryjte utěrkou a nechejte vykynout na teplém místě.

Kam dál?

ŠEHEREZADIN PUDING S PEČENÝMI JABLKY: Krémový dezert, který v kombinaci s tímto ovocem přináší FENOMENÁLNÍ CHUŤ!

Velikonoční jogurtové muffiny à la sázená vejce upečete bez vážení a chutnají naprosto famózně

Dokonalé pečivo: Vypracujte šťavnaté těsto s jogurtem, poté je naplňte špenátem a budete mít tu nejlepší večeři!

Famózní pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní. Jednoduchý recept, který zvládne i začátečník

Rychlý úžasný JABLKOVO-OŘECHOVÝ koláč – vyšleháme a vylijeme těsto na jablka!

Další články