Zaručeně nejlepší univerzální těsto. Díky němu upečete skvělé koláče i buchty, stejně jako se hodí i na slané pokrmy

8373
Sdílejte

Jako první je třeba vytvořit kvásek. Odlijte si trochu mléka, které zahřejte, aby bylo vlažné. Potom k němu přidejte 2 lžičky cukru a následně do něho rozdrobte droždí. Potom nádobu přikryjte utěrkou a dejte ji na teplé místo minimálně na 30 minut. Během této doby kvásek vzejde. Ideální je dát kvásek na topení, ale klidně ho můžete dát i do trouby rozehřáté na 40 až 50 stupňů. Právě teplota zajistí, že kvasnice budou pracovat, jak mají.

Přidávejte další ingredience

Když je kvásek hotový, můžete začít přidávat další ingredience. A to povolené máslo, zbytek mléka, sůl a také mouku. Pokud plánujete sladkou variantu těsta, bude toto kynuté těsto obsahovat i zbývající cukr a vanilku. Pokud slanou verzi, tak tyto dvě ingredience v této fázi nepřidávejte. Jinak by vám těsto nechutnalo.

Těsto důkladně propracujte

Kam dál?

Falešný kremeš připravený za méně než půl hodiny. Jednoduchý a rychlý dezert, kterému nikdo neodolá

ŠEHEREZADIN PUDING S PEČENÝMI JABLKY: Krémový dezert, který v kombinaci s tímto ovocem přináší FENOMENÁLNÍ CHUŤ!

Velikonoční jogurtové muffiny à la sázená vejce upečete bez vážení a chutnají naprosto famózně

Dokonalé pečivo: Vypracujte šťavnaté těsto s jogurtem, poté je naplňte špenátem a budete mít tu nejlepší večeři!

Famózní pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní. Jednoduchý recept, který zvládne i začátečník

Další články