Zaručeně nejlepší univerzální těsto. Díky němu upečete skvělé koláče i buchty, stejně jako se hodí i na slané pokrmy

8216
Sdílejte

Na začátku můžete použít kuchyňského robota. Později už se neobejdete bez své lidské síly, jelikož těsto je třeba zpracovávat rukama. Buďte důslední a pamatujte, že důkladnost je cestou k úspěchu. Hníst ho po dobu 10 minut je zcela běžný věc. pokud nemůžete, nechte se vystřídat, nebo si na chvíli odpočiňte a potom pokračujte.

Těsto nechte vykynout

Když má těsto požadovanou konzistenci, je třeba ho ještě nechat nakynou. Dejte ho do dostatečně velké mísy, jelikož vaším cílem je to, aby zdvojnásobilo svůj objem. Opět ho umístěte na teplé místo, s přikrytou utěrkou. Dobu kynutí nijak nezkracujte. Měla by trvat okolo 45 minut. Potom je vaše kynuté těsto stoprocentně připraveno k tomu, abyste ho využili dále.

zdroj : svetkreativity.cz

Kam dál?

ŠEHEREZADIN PUDING S PEČENÝMI JABLKY: Krémový dezert, který v kombinaci s tímto ovocem přináší FENOMENÁLNÍ CHUŤ!

Velikonoční jogurtové muffiny à la sázená vejce upečete bez vážení a chutnají naprosto famózně

Dokonalé pečivo: Vypracujte šťavnaté těsto s jogurtem, poté je naplňte špenátem a budete mít tu nejlepší večeři!

Famózní pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní. Jednoduchý recept, který zvládne i začátečník

Rychlý úžasný JABLKOVO-OŘECHOVÝ koláč – vyšleháme a vylijeme těsto na jablka!

Další články