Na začátku můžete použít kuchyňského robota. Později už se neobejdete bez své lidské síly, jelikož těsto je třeba zpracovávat rukama. Buďte důslední a pamatujte, že důkladnost je cestou k úspěchu. Hníst ho po dobu 10 minut je zcela běžný věc. pokud nemůžete, nechte se vystřídat, nebo si na chvíli odpočiňte a potom pokračujte.
Těsto nechte vykynout
Když má těsto požadovanou konzistenci, je třeba ho ještě nechat nakynou. Dejte ho do dostatečně velké mísy, jelikož vaším cílem je to, aby zdvojnásobilo svůj objem. Opět ho umístěte na teplé místo, s přikrytou utěrkou. Dobu kynutí nijak nezkracujte. Měla by trvat okolo 45 minut. Potom je vaše kynuté těsto stoprocentně připraveno k tomu, abyste ho využili dále.
zdroj : svetkreativity.cz