Dejte šanci tomuto božskému ovoci a nepřehlížejte ho : je spásou pro váš zrak,cévy, trávení a spoustu dalšího.Také VÁM pomůže zhubnout

10239
Sdílejte
Protinádorové vlastnosti
Tyto lahodné malé plody jsou plné protirakovinových látek, antioxidantů, které pomáhají bojovat proti škodlivým volným radikálům a zlepšit tak celkové zdraví a chránit před mnoha nemocemi. Kaki má vysoké hladiny vitaminu C a A, navíc obsahuje fenolické sloučeniny a kyselinu betulinovou, která je považována za silnou protinádorovou sloučeninu.
Zpomaluje předčasné stárnutí
Plody jsou bohaté na množství vitaminů, konkrétně vitamin A, beta-karoten, lutein, lykopen a kryptoxantin. Tyto vitaminy fungují jako antioxidanty v těle, které snižují oxidační stres a předcházejí známkám předčasného stárnutí, jako jsou vrásky, pigmentové skvrny, špatné vidění a celková slabost organismu.
Krevní tlak pod kontrolou
Draslík je další minerálem obsaženým ve značném množství v těchto exotických plodech. Draslík působí jako vazodilatátor, čímž reguluje krevní tlak. Kaki obsahuje i další různé vazodilatační organické sloučeniny, které přispívají ke snížení tlaku, proto toto ovoce je velmi dobré pro zdraví srdce.
Podpoří tvorbu červených krvinek
Spolu s nižším krevním tlakem, kaki obsahuje také měď, což je základní prvek při vytváření nových červených krvinek. Bez mědi nemůžete přijímat různé esenciální živiny, které organismus potřebuje, aby mohl vytvářet dostatek hemoglobinu. Zvýšená cirkulace zdravých červených krvinek zvyšuje kognitivní funkce, podporuje metabolismus a reguluje energetické hladiny.

Kam dál?

Ve světě se šíří záhadná respirační nemoc podobná covidu. Zdraví lidé končí v kritickém stavu

Nedávná studie ukázala, že se lidem po nákaze covidem snížilo IQ. Jednotlivé mutace měly různé dopady

Téměř zapomenuté nemoci se hlásí v Česku o slovo : Mimo černého kašle i spalničky či svrab

V posledních letech se rakovina stále častěji objevuje u třicátníků. Nádory jsou u nich mnohdy agresivnější

„Epidemie“ srdečních selhání. Do roka po odchodu z nemocnice zemře každý pátý člověk po srdečním selhání, každý čtvrtý se k lékařům vrací do měsíce

Další články