9 znaků pravé inteligence, které nelze oklamat. Patříte mezi geniální lidi?

2975
Sdílejte

Jste příliš zvědaví

Vědci z Fakulty psychologie Londýnské univerzity uvádí: „U zvědavého dítěte je ve srovnání s dítětem, které se vše učí nazpaměť, mnohem větší pravděpodobnost, že se během svého života stane inovátorem.“

Jak z nás zvědavost a „hladová mysl“ dělají chytřejší lidi vysvětluje také profesor Tomas Chamorro-Premuzic ve svém článku pro časopis Harvard Business Review. „Zvědavost nutí dítě více se zajímat o vědu a umění jakožto o prostředek poznání a sebevyjádření,“ píše.

Jste noční sovy

Pokud jste noční sova, existuje velká pravděpodobnost, že je vaše inteligence nadprůměrná. Podle vědců je důvodem vysoká mozková aktivita, která dokonce narušuje naše denní biorytmy.

Studie, kterou publikoval vědecký časopis Personality and Individual Differences, se zabývá souvislostí mezi inteligencí a spacími návyky, kterou zkoumala u tisíců mladých lidí. Zjistila, že většina chytrých lidí rádi vstávají později, a to jak o víkendech, tak přes týden.

Jste velmi vnímaví a snadno se rozptýlíte

Pokud vás často rozptylují upozornění ze sociálních sítí nebo přestávky na čaj, je možné, že jste chytřejší než ostatní. Alespoň to tedy tvrdí vědci.

Nedávno provedená studie ukazuje, že čím je člověk chytřejší, tím je pro něj obtížnější zůstat soustředěný. Vědci tento jev vysvětlují tím, že vysokou úroveň mozkové aktivity je těžké udržet pod kontrolou.

Hodně chodíte

Američtí vědci provedli statistickou studii, ve které zjistili, že lidé, kteří žijí ve městech orientovaných spíše na chodce, mají vyšší průměrnou inteligenci než lidé z měst, kde se bez auta či jiné formy dopravy nikam nedostanete. Stejné výsledky vyplynuly také z výzkumu pěších částí velkých měst.

Kam dál?

Změna na kterou se budou muset řidiči připravit. Výstražné trojúhelníky za výstražná světla

Matka s dcerou přišly o bydlení a tak již tři měsíce žijí ve fastfoodu. Pomoc od úřadů i místních obyvatel odmítají. Nouzi nepociťují

V odpadkovém koši plném nedopalků našli dva teenageři novorozeně. Mělo násilím přestřiženou pupeční šňůru

Školačka z Hradce snědla želé bonbony s toxickou látkou. Zkolabovala a hodinu ležela na záchodě

Žravé housenky zavíječe zimostrázového zaplavily Česko: Škůdce si lze přinést třeba i ze zahradnictví.

Další články