9 znaků pravé inteligence, které nelze oklamat. Patříte mezi geniální lidi?

2975
Sdílejte

Uvědomujete si, kolik toho ještě nevíte

Justin Kruger a David Dunning společně provedli studii, kde popsali jev, který se velmi rychle stal běžným psychologickým termínem a nazývá se Dunningův–Krugerův efekt. Jeho hlavní podstatou je, že čím je člověk chytřejší, tím větší pochybnosti o svých kognitivních schopnostech má.

Jinými slovy, chytří lidé se nebojí říci „já nevím“. V případě, že něco neví, je to pro ně příležitost, jak se dozvědět něco nového. Pokud vám tedy hlavou neustále probíhají nějaké otázky, které se nebojíte pokládat, jste pravděpodobně chytřejší než velká část populace.

Neustále něco žvýkáte

Je dobře známým faktem, že žvýkání žvýkačky zvyšuje aktivitu mozku a soustředěnost, naneštěstí však pouze na 20 minut. Vědci však nedávno zjistili, že chytří lidé mají tendenci neustále něco žvýkat či okusovat. Vysvětlují, že když žvýkáme, je náš mozek otevřenější vůči reflexi a sebeanalýze.

Čas od času přes den usnete

O Leonardu da Vincim je známé, že praktikoval tzv. polyfázový spánek. Každé 4 hodiny si na 20–30 minut zdříml. Proč to ale dělal?

Mozky chytrých lidí pracují intenzivněji, a tím pádem se také rychleji unaví. Jejich dobíjení je však také rychlejší. Abyste ze sebe mohli shodit únavu a podívat se na svůj problém čerstvýma očima, musíte svůj mozek „dobít“. A k tomu právě stačí i 20minutový spánek.

Pozorujete u sebe některé z těchto znaků? Řekněte nám o nich v komentářích!

Kam dál?

Změna na kterou se budou muset řidiči připravit. Výstražné trojúhelníky za výstražná světla

Matka s dcerou přišly o bydlení a tak již tři měsíce žijí ve fastfoodu. Pomoc od úřadů i místních obyvatel odmítají. Nouzi nepociťují

V odpadkovém koši plném nedopalků našli dva teenageři novorozeně. Mělo násilím přestřiženou pupeční šňůru

Školačka z Hradce snědla želé bonbony s toxickou látkou. Zkolabovala a hodinu ležela na záchodě

Žravé housenky zavíječe zimostrázového zaplavily Česko: Škůdce si lze přinést třeba i ze zahradnictví.

Další články