Máslový krém
Ingredience
- 250 g změklého másla
- 120 g rozpuštěné čokolády
- 150 g moučkového cukru
- 1 žloutek
Postup práce
Máslo s cukrem a žloutkem vyšlehejte do pěny. Poté přidejte rozpuštěnou (ne horkou) čokoládu a opět šlehejte do jemného krému.
Kávový krém
Ingredience
- 125 ml silné černé kávy
- 200 g změklého másla
- 6 žloutků
- 150 g cukru
- 10 g škrobu
Postup práce
Kávu nalijte do vhodné nádoby a vmíchejte postupně cukr, škrob a žloutky. Směs zahřívejte za stálého míchání, dokud se cukr nerozpustí. Do horké směsi přidejte po částech změklé máslo a řádně rozmíchejte. Jakmile získáte jednotnou hmotu, vypněte plamen. Po úplném vychladnutí vyšlehejte do jemného krému.