Polévka z čerstvého špenátu a křenu: Zažene každou nemoc i kocovinu během pár minut. Rychlá, jednoduchá a neuvěřitelně lahodná.

2003
Sdílejte

Polévka je přece také jídlo, a jaké! Ne nadarmo se říká, že je „grunt.“ Polévka totiž chutná i v létě. Zasytí, dodá tělu potřebné vitamíny, minerály a samozřejmě tekutiny. Dnes vám nabízíme tip na svěží polévku z baby špenátu bohatě sypanou křupavými krutonky. Zamilujete si ji po první lžíci. Hotová je rychle a ještě rychleji se po ní zapráší. Pochutnejte si už dnes!

Ingredience na 6 porcí

Polévka

  • 180 g baby špenátu
  • 35 g hrubě nasekané pažitky a 2 lžíce na servírování
  • 3-4 ledové kostky
  • 1 kostka Knorr Bohatý bujón zeleninový
  • mletý pepř dle chuti
  • 1 polévková lžíce křenu ze sklenice
  • 375 ml řeckého jogurtu
  • 125 ml zakysané smetany

Na ozdobu

  • 1 lžíce čerstvě strouhaného křenu

Krutonky

  • 25 g másla
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 80 g tmavého žitného chleba

Postup práce

Žitný chléb nakrájejte na drobné kostičky. Máslo a olej řádně rozpalte a orestujte na něm nakrájený chléb dokřupava. Nasypte na papírovou utěrku a nechte odsát přebytečný tuk.

Kam dál?

Zbytky rohlíků? Proměňte je na nejlepší domácí knedlíky!

Neodolatelné indiánky jako z cukrárny – jednoduchý a chutný dezert

Hledáte rychlý a jednoduchý dezert. Tento patří k létu jako zmrzlina: Stačí 10 minut!

Lepší než zmrzlina: Tiramisu ve sklenici je skvělý recept na léto, dá se připravit za 10 minut, je krémové a božské!

Tortilla rolky: Rychlé a velmi chutné občerstvení, kterým ohromíte přátele i rodinu !

Další články