Čokoláda je pochoutkou všech generací. Někdo má rád hořkou, jiný mléčnou, další bílou. Jsou lidé, kteří čokoládu jako takovou nejedí. Raději si dají z ní vyrobený krém či moučník. Pokud také patříte k této skupině, pak vás dneska jistě potěšíme.
Přinášíme vám recept na čokoládový krémový dort. Jeho příprava je snadná a lehce ji zvládne i cukrář – začátečník. Nebudete potřebovat žádné zvláštní ingredience. Jsme přesvědčeni, že všechno máte doma po ruce i v tuto chvíli. Potěšte svou rodinu ještě dnes a pusťte se do pečení.
Ingredience
Korpus
- 6 vajec
- 2 polévkové lžíce neslazeného kakaového prášku
- 5 lžic hladké mouky
- 5 lžic cukru krupice
- 1 čajová lžička prášku do pečiva
- 1 dl černé kávy
Krém
- 4 dl mléka
- 1 žloutek
- 8 lžic cukru krupice
- 4 polévkové lžíce neslazeného kakaového prášku
- 4 polévkové lžíce hladké mouky
- 30 dkg másla
Poleva
- 22 dkg mléčné čokolády
- půl polévkové lžíce másla
Pracovní postup
Korpus
Oddělte žloutky od bílků. Z bílků a poloviny dávky cukru ušlehejte tuhý sníh. Žloutky vyšlehejte s druhou polovinou cukru do pěny a přidejte ke sněhu. Mouku smíchejte s kakaem a s práškem do pečiva a přidejte do vaječné pěny. Směs lehce promíchejte a vlijte na plech vyložený pečícím papírem. Troubu vyhřejte na 180◦C a pečte asi 40 minut (dle výkonu vašeho spotřebiče).