Nesmrtelný recept na RETRO KRÉM do vánočního cukroví. Když se ho naučíte, dokážete připravovat mnohé varianty chutí a vůní

10012
Sdílejte

Recept na tento krém jsem naučila ještě za bývalého režimu, když jsem pracovala v cukrárně. Tento recept je velmi lahodný, jemný a zejména poctivý – z pravého másla.

Jeho největší výhodou je, že když se ho naučíte, dokážete připravovat mnohé varianty chutí a vůní.

Tento základní krém využijete na slepované pečivo, vosí hnízda, plněné čokoládové trubičky, plněné rolády nebo na slepované oříšky.

Potřebujeme:

250 g másla (v pokojové teplotě)

200 g práškového cukru

190 ml mléka

1 lžíce polohrubé mouky

1 lžíce rumu

Postup:

Mléko rozmícháme s moukou.

Kam dál?

Hrnkový koláč SE TŘEMI KRÉMY – neskutečná pochoutka, která se vám rozplyne na jazyku!

Křupavé ořechově-jablečné taštičky se skořicí a medem

Zavzpomínejte na sladké socialistické nápoje: Ovocit, Amara, Broňa, Citrokola i legendární Kofola

Tradiční jablečník jako od babičky: Se šťavnatou nádivkou, křupavou drobenkou a vůní skořice!

Jahodový Stracciatella dezert

Další články