Neobvyklý a velmi krásný dýňový koláč. Celé tajemství je v náplni

2889
Sdílejte

Pokud nevíte, kam dýni „umístit“, doporučuji vám udělat neobvyklý koláč. Uchvátí vás nejen chutí, ale i krásou.  Není ostuda dát takový dýňový koláč na sváteční stůl.

Na dýňový koláč používáme:

  • 150 gramů mouky a cukru každý; tři velká vejce;
  • Slunečnicový olej přesně 100 ml;
  • 7 gramů prášku do pečiva, trochu soli;
  • 200 gramů dýňové dužiny.

Dále byste měli mít po ruce kakao (15 g a 20 g).

Pro chutnou náplň potřebujeme:

  • Plnotučný tvaroh – 150 g (vzal jsem si domácí tvaroh na trhu, pokud nemáte možnost si ho koupit, použijte 9%);
  • Tři vejce; 100 gramů mastné zakysané smetany (to je důležité: čím je tučnější, tím lépe);
  • Cukr – 100 gr; škrob nebo krupice – 10 g; 200 gramů dýňového pyré.

Výroba krásného dýňového koláče se skládá z následujících kroků:

Vezmeme kousek dýně (200 g), nakrájíme na kostičky a vaříme do měkka. Odstraňte vychladnout. Zatímco se dýně vaří, rychle metličkou vyšleháme vejce a cukr. Trochu osolíme a znovu prošleháme.

Kam dál?

Hrnkový koláč SE TŘEMI KRÉMY – neskutečná pochoutka, která se vám rozplyne na jazyku!

Křupavé ořechově-jablečné taštičky se skořicí a medem

Tradiční jablečník jako od babičky: Se šťavnatou nádivkou, křupavou drobenkou a vůní skořice!

Jahodový Stracciatella dezert

Lahodný a jednoduchý tvarohový koláč s malinami a želé – bez pečení

Další články