Toto je nejtoxičtější ryba v našich obchodech. Bohužel, Češi ji konzumují nejvíc!

1185
Sdílejte

Držitelé rekordů, včetně Islanďanů, spotřebují 20 kg ryb ročně, Češi – pouhých 5 kg. A přestože odborníci doporučují častěji sahat po rybách, protože jsou zdrojem např. omega-3 mastné kyseliny, buďte opatrní. Některé druhy jsou mimořádně škodlivé.

1. Ryby místo masa. Stojí to za to?
Slováci trpí ve velké míře kardiovaskulárními onemocněními , které jsou také první příčinou úmrtí na Slovensku z hlediska frekvence. Za epidemií srdečních a cévních chorob stojí i nesprávná strava založená na zpracovaných potravinách a červeném mase . Odborníci proto už léta vybízejí, aby vepřové kotlety či mleté ​​maso nahradili porcí ryb a sáhli po ní alespoň dvakrát týdně.

Ryby jsou zdrojem vysoce stravitelných bílkovin, vitamínů a minerálů a zároveň obsahují unikátní nenasycené omega-3 mastné kyseliny . Množství studií naznačuje, že jsou pro naše zdraví neocenitelné. Mají kardioprotektivní účinek , normalizují krevní tlak, chrání před aterosklerózou, zmírňují záněty v těle, brání chronickým onemocněním.

Kam dál?

Dětská lékařka přináší pět praktických rad, jak snížit nemocnost dětí během zimy

Chřipka je virové onemocnění, které postihuje dýchací cesty. Abychom tělu pomohli se s touto infekcí co nejlépe vypořádat měli bychom jíst…

Každý desátý člověk trpí syndromem neklidných nohou. Může souviset s jinou nemocí. Jak ho poznat…

Pokud chcete, aby vaše imunita byla silnější a psychika odolnější, tak pečujte o střeva. I malé změny přinesou skvělé výsledky

Alkohol je tichý zabiják a zkracuje nám život bez ohledu na množství. I příležitostná konzumace nám škodí víc, než si myslíme

Další články