Toto je nejtoxičtější ryba v našich obchodech. Bohužel, Češi ji konzumují nejvíc!

1362
Sdílejte

Držitelé rekordů, včetně Islanďanů, spotřebují 20 kg ryb ročně, Češi – pouhých 5 kg. A přestože odborníci doporučují častěji sahat po rybách, protože jsou zdrojem např. omega-3 mastné kyseliny, buďte opatrní. Některé druhy jsou mimořádně škodlivé.

1. Ryby místo masa. Stojí to za to?
Slováci trpí ve velké míře kardiovaskulárními onemocněními , které jsou také první příčinou úmrtí na Slovensku z hlediska frekvence. Za epidemií srdečních a cévních chorob stojí i nesprávná strava založená na zpracovaných potravinách a červeném mase . Odborníci proto už léta vybízejí, aby vepřové kotlety či mleté ​​maso nahradili porcí ryb a sáhli po ní alespoň dvakrát týdně.

Ryby jsou zdrojem vysoce stravitelných bílkovin, vitamínů a minerálů a zároveň obsahují unikátní nenasycené omega-3 mastné kyseliny . Množství studií naznačuje, že jsou pro naše zdraví neocenitelné. Mají kardioprotektivní účinek , normalizují krevní tlak, chrání před aterosklerózou, zmírňují záněty v těle, brání chronickým onemocněním.

Kam dál?

6 letních nepříjemností, které vám můžou znepříjemnit dovolenou. Jak se jim vyvarovat?

Tyto 2 věci ničí játra a zvyšují riziko rakoviny: Nejsou ohroženi jen starší, trpí už i mladí!

Toto je hlavní důvod, proč jsou lidé po 50-tce častěji onemocní: Držte se těchto 3 klíčových kroků, radí známý lékař!

Ranní dilema vyřešeno. Stomatolog radí, kdy je čištění zubů nejzdravější

Lékaři bijí na poplach. Těchto třináct různých typů rakoviny spojuje jedna příčina

Další články