Vlastimil Harapes týden před smrtí zkolaboval před domem. O svých zdravotních problémech do poslední chvíle mlčel

Baletní mistr Vlastimil Harapes zkolaboval před svým domem týden před smrtí a své zdravotní problémy do poslední chvíle tajil. Harapes měl potíže s dýcháním a kašlal, což vedlo k jeho převozu do Fakultní nemocnice v Motole. Lékaři zde objevili nádor v jeho plicích, velmi blízko srdce, což znemožňovalo operaci. Později byla diagnostikována metastáze i v dalších orgánech.Poslední chvíle života trávil ve společnosti lidí, kteří neměli nejmenší tušení o jeho zdravotním stavu.

Změna na kterou se budou muset řidiči připravit. Výstražné trojúhelníky za výstražná světla

Evropská unie není spokojená s používáním výstražného trojúhelníku, a proto budou řidiči muset přejít na modernější systém, který také sleduje jejich polohu. Současná povinná výbava vozidla zahrnuje lékárničku, výstražný trojúhelník, reflexní vestu pro řidiče, sadu na opravu pneumatik nebo rezervní kolo a případně uzavřenou pojistku s asistenční službou. Výstražný trojúhelník slouží k označení nehody nebo poruchy vozidla, ale brzy by mohl být minulostí.

Jiří Korn slaví 75 narozeniny : Život s o 25 let mladší ženou si nemůže vynachválit, s exmanželkou pečuje o postiženého syna

Oblíbený umělec Jiří Korn prožil zajímavý životní osud. Byl dvakrát ženatý a jeho současná partnerka je o 25 let mladší. I přes tyto zkušenosti má blízký vztah ke své exmanželce Kateřině, se kterou se stará o nemocného syna Filipa.Jiří Korn se narodil 17. května 1949 v Praze. Přestože byl jeho otec číšníkem, k umění ho přivedla maminka, která ráda zpívala. „Sestra začala tancovat, chodila do baletu, a když si baletní mistr stěžoval, že nemá kluky, tak vzala bráchu a odvedla ho tam. Takže i on se od dvanácti začal věnovat baletu.

Agáta zuří : Soukup se o Rozárku soudil do krve a hned při první příležitosti se na ní vykašlal

Agáta Hanychová (39) má Jaromíra Soukupa (55) plné zuby. Před pouhými dvěma dny soud rozhodl o střídavé péči o dceru Rozárku, ale tatínek hned při první příležitosti selhal. Soukup si měl převzít svou dcerku v pátek ráno, ale vůbec se nedostavil.Tento týden skončily soudy spory mezi Agátou Hanychovou a jejími expartnery Jakubem Prachařem a Jaromírem Soukupem. Dcera Rozárka bude u rodičů na střídačku, přičemž u Soukupa bude každý lichý týden v roce od středečních 9:30 ráno do čtvrtečních 19:00 hodin.

Matka s dcerou přišly o bydlení a tak již tři měsíce žijí ve fastfoodu. Pomoc od úřadů i místních obyvatel odmítají. Nouzi nepociťují

V brazilském městě Rio de Janeiro už tři měsíce přebývají dvě ženy, matka a dcera, v restauraci fastfoodového řetězce McDonald’s. Tvrdí, že přišly o bydlení, ale neprožívají nouzi a hledají si nový byt. Pomoc od úřadů i místních obyvatel odmítají.Čtyřiašedesátiletá Susane Paula Muratoniová Geremiaová a její jednatřicetiletá dcera Bruna se ocitly bez střechy nad hlavou, ale jejich situace je poněkud zvláštní. Už tři měsíce tráví své dny v McDonald’s v luxusní čtvrti Leblon v Riu de Janeiro.

V odpadkovém koši plném nedopalků našli dva teenageři novorozeně. Mělo násilím přestřiženou pupeční šňůru

V pondělí večer našli dva teenageři v chorvatském městě Zaprešić v koši plném nedopalků a plastových lahví novorozeně. Tito teenageři, kteří se vraceli domů z tréninku, zaslechli kolem 23:20 na ulici Antuna Mihanovića pláč malého dítěte a okamžitě zavolali záchrannou službu.Lékař Borna Pribanić, který zasahoval na místě, popsal situaci jako kritickou. „Byli jsme na místě za dvě minuty. Koš byl plný nedopalků a plastových lahví, takže jsme se báli, že miminko dostane sepsi,“ uvedl Pribanić s tím, že dítě bylo pravděpodobně narozeno maximálně půl hodiny před nálezem a trpělo podchlazením.

Školačka z Hradce snědla želé bonbony s toxickou látkou. Zkolabovala a hodinu ležela na záchodě

Před několika dny na základní škole na Pražském Předměstí v Hradci Králové došlo k události, kdy se jedna z žákyň druhého stupně zhroutila poté, co snědla bonbon obsahující toxickou látku, pravděpodobně muscimol, který se nachází v muchomůrkách. Želatinové bonbony s touto látkou lze zakoupit na internetu s jednoduchým potvrzením plnoletosti. O incidentu informoval Český rozhlas Hradec Králové na základě informací od ředitelky školy Martiny Škultétyové.

Bývalý šéf úřadu pro ochranu ústavních činitelů Juraj Zábojník poukázal na chyby ochranky. Před Fica nikdo neskočil, druhá rána nesmí vyjít

Bývalý šéf Úřadu pro ochranu ústavních činitelů Juraj Zábojník kritizoval bezpečnostní opatření týkající se slovenského premiéra Roberta Fica (Směr) po nedávném incidentu, při kterém došlo k útoku na jeho osobu. „Pokud padnou čtyři nebo pět ran, někdo je za to vinen. Ochranka zřejmě není v pořádku. Neviděl jsem nikoho, kdo by skočil před premiéra,“ uvedl Zábojník.Zábojník zdůraznil, že může být akceptováno, pokud dojde k první střele, ale druhá už nesmí.

Tiscali Media, a.s. není provozovatelem webu woman.tiscali.cz a jeho obsah je pouze názorem redakce, se kterým se Tiscali Media, a.s. nemusí ztotožňovat.