Matka s dcerou přišly o bydlení a tak již tři měsíce žijí ve fastfoodu. Pomoc od úřadů i místních obyvatel odmítají. Nouzi nepociťují

V brazilském městě Rio de Janeiro už tři měsíce přebývají dvě ženy, matka a dcera, v restauraci fastfoodového řetězce McDonald’s. Tvrdí, že přišly o bydlení, ale neprožívají nouzi a hledají si nový byt. Pomoc od úřadů i místních obyvatel odmítají.Čtyřiašedesátiletá Susane Paula Muratoniová Geremiaová a její jednatřicetiletá dcera Bruna se ocitly bez střechy nad hlavou, ale jejich situace je poněkud zvláštní. Už tři měsíce tráví své dny v McDonald’s v luxusní čtvrti Leblon v Riu de Janeiro.

V odpadkovém koši plném nedopalků našli dva teenageři novorozeně. Mělo násilím přestřiženou pupeční šňůru

V pondělí večer našli dva teenageři v chorvatském městě Zaprešić v koši plném nedopalků a plastových lahví novorozeně. Tito teenageři, kteří se vraceli domů z tréninku, zaslechli kolem 23:20 na ulici Antuna Mihanovića pláč malého dítěte a okamžitě zavolali záchrannou službu.Lékař Borna Pribanić, který zasahoval na místě, popsal situaci jako kritickou. „Byli jsme na místě za dvě minuty. Koš byl plný nedopalků a plastových lahví, takže jsme se báli, že miminko dostane sepsi,“ uvedl Pribanić s tím, že dítě bylo pravděpodobně narozeno maximálně půl hodiny před nálezem a trpělo podchlazením.

Školačka z Hradce snědla želé bonbony s toxickou látkou. Zkolabovala a hodinu ležela na záchodě

Před několika dny na základní škole na Pražském Předměstí v Hradci Králové došlo k události, kdy se jedna z žákyň druhého stupně zhroutila poté, co snědla bonbon obsahující toxickou látku, pravděpodobně muscimol, který se nachází v muchomůrkách. Želatinové bonbony s touto látkou lze zakoupit na internetu s jednoduchým potvrzením plnoletosti. O incidentu informoval Český rozhlas Hradec Králové na základě informací od ředitelky školy Martiny Škultétyové.

Bývalý šéf úřadu pro ochranu ústavních činitelů Juraj Zábojník poukázal na chyby ochranky. Před Fica nikdo neskočil, druhá rána nesmí vyjít

Bývalý šéf Úřadu pro ochranu ústavních činitelů Juraj Zábojník kritizoval bezpečnostní opatření týkající se slovenského premiéra Roberta Fica (Směr) po nedávném incidentu, při kterém došlo k útoku na jeho osobu. „Pokud padnou čtyři nebo pět ran, někdo je za to vinen. Ochranka zřejmě není v pořádku. Neviděl jsem nikoho, kdo by skočil před premiéra,“ uvedl Zábojník.Zábojník zdůraznil, že může být akceptováno, pokud dojde k první střele, ale druhá už nesmí.

Žravé housenky zavíječe zimostrázového zaplavily Česko: Škůdce si lze přinést třeba i ze zahradnictví.

V posledních letech se české zahrady a parky ocitají pod náporem zavíječe zimostrázového (Cydalima perspectalis), invazivního škůdce pocházejícího z východní Asie. Milovníci buxusů jsou nuceni bojovat s touto hrozbou, jejíž housenky dokáží postupně zničit celé keře. Tento problém se neustále opakuje a v některých lokalitách jsou porosty doslova zdevastovány.

Původ a šíření zavíječe zimostrázového

Zavíječ zimostrázový je nepůvodní druh motýla, který byl do Evropy zavlečen pravděpodobně na sazenicích dovezených rostlin nebo se zásilkami. První jeho výskyt byl zaznamenán v Německu v roce 2006, následován Nizozemskem v roce 2007.

Vztahy Vlastimila Harapese: O své první ženě Eleně moc nemluvil, druhou mu přebral kolega

Ve středu ve věku 77 let zemřel významný baletní mistr, emeritní sólista a bývalý umělecký šéf Baletu Národního divadla Vlastimil Harapes. Po těžké nemoci nás opustil v pražské nemocnici.Vlastimil Harapes byl během svého života dvakrát ženatý. Jeho první manželkou byla herečka, režisérka a psychoterapeutka Elena Strupková, o které však Harapes moc nemluvil. Později, v roce 1986, uzavřel sňatek s populární zpěvačkou Hanou Zagorovou. Toto manželství bylo motivováno především touhou po dítěti, které plánovali adoptovat.

Armáda České republiky usiluje o lepší získávání dat o obyvatelích i firmách, aby byla schopna rychleji a efektivněji provést mobilizaci v případě válečné krize

Armáda České republiky se připravuje na výraznou změnu, která by měla zásadně zlepšit její schopnost rychle a efektivně mobilizovat občany a techniku v případě válečné krize. Za účelem dosažení této schopnosti se generální štáb rozhodl vytvořit tým, jehož úkolem je vybudovat digitální propojení se všemi základními registry a informačními systémy. Celý tento ambiciózní projekt vede generál Petr Šnajdárek, ředitel sekce komunikačních a informačních systémů ministerstva obrany.Generál Šnajdárek vysvětluje, že v době míru bude armáda pracovat pouze s anonymizovanými daty. Tato data jsou zásadní pro efektivní plánování obrany a umožní rychlejší mobilizaci v případě potřeby.

Z Ulice odchází Vilma Nyklová : Byla v seriálu od roku 2005

V seriálu Ulice se občas objeví nějaké to překvapení, ale odchod Vilmy Nyklové je skutečně jedním z těch největších. Proč odchází postava, která byla s Ulicí pevně spjata už od roku 2005?Vilma Nyklová, kterou ztvárňuje herečka Jaroslava Obermaierová, se v seriálu objevovala dlouhých 19 let. Během této doby dvakrát ovdověla, stala se babičkou a prababičkou. V posledních týdnech se na ni však usmálo štěstí v podobě Vildy Burdy (hraného Arnoštem Goldflamem), který jí ukázal, že láska může kvést v každém věku. Co bude dál? To můžete sledovat v seriálu Ulice, který TV Nova vysílá každý všední den od 18:30.

Tiscali Media, a.s. není provozovatelem webu woman.tiscali.cz a jeho obsah je pouze názorem redakce, se kterým se Tiscali Media, a.s. nemusí ztotožňovat.