Bezkonkurenční kokosovo-vanilkové rohlíčky a kokosky.Dva recepty na vánoční dezerty, které jsou připravené za chvíli

4102
Sdílejte

Máte-li doma 1 balík strouhaného kokosu tak vyzkoušejte tyto dva recepty, které rychle připravíte!

Potřebujeme:
250 g hladké mouky

200 g másla

100 g jemně strouhaný sušený kokos

50 g moučkový cukr

2 lžíce rumu

moučkový a vanilkový cukr na obalování + čokoláda (pokud chcete polomáčené rohlíčky)

Postup:
Všechny suroviny smícháme rukama v misce (máslo necháme změknout). Toto těsto se trochu těžší míchá, je třeba trpělivě míchat, dokud se nespojí dohromady.

Pokud se vám nedá zpracovat přidejte opatrně (po lžičkách) trochu mléka (ale pokud nemusíte, nedávejte).

Potom těsto přendáme na pomoučněný vál, zpracujeme bochník a dáme do chladničky pořádně zchladit, protože s měkkým těstem se špatně pracuje. Po asi 1 – 2 hod.

Vytáhneme ochlazené těsto z chladničky a na pomoučeném vále vytvarujeme váleček, nakrájíme ho na stejné kousky az každého rychle rukama udělám rohlíček.

Rohlíčky ukládáme na plech vyložený pečícím papírem.

Nedáváme moc hustě, já mám plech 30 x 40 cm a dávám péct najednou 20 rohlíčků (5 řad po 4 ks).

Recept pokračuje na další straně

Pekla jsem na 180° asi 10 minut (řiďte se svojí troubou – každá trouba peče jinak). Rohlíčky by měly i po upečení zůstat pěkné bledé, jen zespodu upečené do světle hnědá.

Nepečte je zbytečně dlouho, aby se vám nevysušily.

Necháme je na plechu vychladnout (po upečení jsou velmi měkké a křehké, vypadají jako nedopečené, ale to ať vás nemýlí) a ještě vlažné obalujeme v moučkovém cukru smíchaném s vanilkovým cukrem, případně můžeme namočit do čokoládové polevy.

Z této dávky těsta vyjde asi 50 rohlíčků.

Kam dál?

Lehký dort Jaffa: Je ideální i pro děti, protože obsahuje spoustu vymačkané pomerančové šťávy

Úžasný vrstvený salát: Zkusila jsem ho jednou a od nynějška ho dělám na každou oslavu!

Moka roláda. Tento elegantní a lahodný dezert je ideální pro všechny milovníky kávy

Neuvěřitelně chutné čokoládovo-tvarohové muffiny

Tři saláty z červené řepy, které si můžete vychutnat po celý rok

Další články