Bezkonkurenční kokosovo-vanilkové rohlíčky a kokosky.Dva recepty na vánoční dezerty, které jsou připravené za chvíli

2670
Sdílejte

Postup:
Vyšleháme bílky a po lžičkám přidáváme cukr. Přidáme meruňkový džem a dáme do vodní lázně.

Prošleháme metlou, dokud není hmota horká.

Potom vyjmeme z vodní lázně a přidáme citrónovou kůru, kokos a ocet (ten slouží ke zvýraznění chuti kokosu).

Promíchejte. Pokud nemáte rádi citrónovou kůru v koláčích, můžete vynechat.

Hmotu si přendáme do cukrářského sáčku s kulatou špičkou a na plech vystlaný pečícím papírem tvarujeme hromádky o průměru asi 2 cm.

Špičky kokosek jemně přitlačíme prstem namočeným do vody.

Dáme do trouby a pečeme při 140 stupních do růžova (asi 30 – 40 minut).

Nyní si připravíme krém. Vejce, veškerý cukr a kakao dáme do misky a postavíme do vodní lázně.

Nad párou zahříváme a občas prošleháme metlou tak dlouho, dokud není směs horká.

Odstavíme z vodní lázně, přidáme nakrájený tuk a rum a za občasného šlehání necháme vychladnout.

Změklé máslo vyšleháme a pomalu přidáváme vychladlou směs.

Vyšleháme hladký čokoládový krém.

Recept pokračuje na další straně

Na plech si porozkládáme linecká kolečka (upečená z klasického lineckého těsta).

Na každé kolečko nastříkáme pomocí zdobícího sáčku krém do tvaru kruhu, abychom do středu mohli dát ještě džem.

Přidáme trochu rybízového džemu a nasadíme kokosové hlavičky.

Takto hotové dáme na 30 minut do chladničky ztuhnout.

Po 30 minutách vyjmeme z chladničky a spodky kokosek namáčíme do čokoládové polevy. Ukládáme na plech pokrytý pečícím papírem. Necháme ztuhnout.

Video postup 

Kam dál?

Výborná bábovka, které neodoláte. Pokud vyzkoušíte tuto, jinou už dělat nebudete!

Chuť tohoto „zmrzlinového dezertu“ vám skutečně zvedne náladu ! Jednoduchý recept!

Falešný kremeš připravený za méně než půl hodiny. Jednoduchý a rychlý dezert, kterému nikdo neodolá

ŠEHEREZADIN PUDING S PEČENÝMI JABLKY: Krémový dezert, který v kombinaci s tímto ovocem přináší FENOMENÁLNÍ CHUŤ!

Velikonoční jogurtové muffiny à la sázená vejce upečete bez vážení a chutnají naprosto famózně

Další články