Tajemství cukráře na dokonalý Pařížský krém : Zaručeně se vám vydaří !

5420
Sdílejte

Cukrář Michal Janečka nám prozradil, jak připravit dokonalý pařížský krém, pařížskou šlehačku i to, jaký je mezi nimi rozdíl. Naučíme vás i to, jak připravit karamelový pařížský krém, který je vynikající pro plnění různých větrníků.

Její příprava je vždy stejná a sestává pouze ze dvou ingrediencí, čokolády a smetany na šlehání. Jde o jeden z nejjednodušších sladkých receptů vůbec. Pařížská šlehačka se používá k plnění a zdobení dortíků, nebo jako chutná náplň do zákusků . Vždy použijte šlehačku s obsahem tuku alespoň 33% a kvalitní, vysokoprocentní čokoládu.

potřebujeme:

250 ml smetany na šlehání

50-100 g čokolády

Recept pokračuje na další straně

postup:

Smetanu vaříme s 50-100 g vysokoprocentní čokolády , odstavíme a mícháme dokud se nerozpustí a nespojí se smetanou. Necháme vychladnout v lednici do druhého dne. Potom vyšleháme a použijeme. Pozor, je náchylná na sražení, nesmí se prošleháme, třeba šlehat jen krátce.

Kam dál?

Lehký dort Jaffa: Je ideální i pro děti, protože obsahuje spoustu vymačkané pomerančové šťávy

Úžasný vrstvený salát: Zkusila jsem ho jednou a od nynějška ho dělám na každou oslavu!

Moka roláda. Tento elegantní a lahodný dezert je ideální pro všechny milovníky kávy

Neuvěřitelně chutné čokoládovo-tvarohové muffiny

Tři saláty z červené řepy, které si můžete vychutnat po celý rok

Další články