Pro mnohé cukrářky je příprava dokonalého odpalovaného těsta velkou výzvou. Protože jde o těsto, které se tepelně upravuje – odpaluje, tato fáze přípravy, spolu se správným poměrem surovin se jeví jako nejdůležitější.
Podle kuchařky Culinaria Francie pro vás zpracujeme několik tipů přímo od francouzských cukrářek , díky kterým zvládnete připravit dokonalé větrníky, profiterolky, věnečky, kuličky a další oblíbené dezerty z tohoto těsta. Zarvení přinášíme i základní recept odpovídající poměru surovin v dokonalém odpalovaného těsta podle francouzských cukrářů.
Základní recept na odpalované těsto
potřebujeme:
100 g másla
250 ml vody
½ lžičky soli
200 g hladké mouky
4 vajíčka
Recept pokračuje na další straně
postup:
Do hrnce nalijeme vodu, přidáme máslo a špetku soli . Směs přivedeme k varu, rozpustíme tuk a stáhneme hrnec ze sporáku.