Domácí pizza za pár minut: Křehká, šťavnatá a plná vitamínů. Recept, který zvládne každý začátečník. Pozvěte ke stolu i tchyni!

2824
Sdílejte

Domácí pizza je vždy ta nejlepší, na jaké si můžete pochutnat. Lidé se často bojí, že je příprava této lahůdky příliš složitá. Opak je pravdou. Vyzkoušejte tento recept a uvidíte, že ji zvládnete levou zadní.

Ingredience

  • 370 g hladké mouky
  • 150 g jemně mleté celozrnné špaldové mouky
  • 330 ml vody
  • 25 ml olivového oleje
  • 4 rajčata
  • 200 ml rajčatového pyré
  • 200 g cukety
  • 40 g oliv
  • 1/2 červené cibule
  • 125 g mozzarelly
  • 4 g instantního droždí
  • 6 g cukru
  • 9 g soli

Pracovní postup

Nejprve si připravte těsto na pizzu. Smíchejte obě mouky se solí, cukrem a kvasnicemi. Přilijte vodu, olej a propracovávejte v hladké těsto. Pokud máte robota, nechte ho hnětat asi 7 minut.

Hotové těsto nechte přikryté fólií v lednici do druhého dne. Pokud chcete, aby měla pizza výraznější chuť, nechte těsto v lednici 3 – 5 dní.

Kam dál?

Lehký dort Jaffa: Je ideální i pro děti, protože obsahuje spoustu vymačkané pomerančové šťávy

Úžasný vrstvený salát: Zkusila jsem ho jednou a od nynějška ho dělám na každou oslavu!

Moka roláda. Tento elegantní a lahodný dezert je ideální pro všechny milovníky kávy

Neuvěřitelně chutné čokoládovo-tvarohové muffiny

Tři saláty z červené řepy, které si můžete vychutnat po celý rok

Další články