Domácí pizza je vždy ta nejlepší, na jaké si můžete pochutnat. Lidé se často bojí, že je příprava této lahůdky příliš složitá. Opak je pravdou. Vyzkoušejte tento recept a uvidíte, že ji zvládnete levou zadní.
Ingredience
- 370 g hladké mouky
- 150 g jemně mleté celozrnné špaldové mouky
- 330 ml vody
- 25 ml olivového oleje
- 4 rajčata
- 200 ml rajčatového pyré
- 200 g cukety
- 40 g oliv
- 1/2 červené cibule
- 125 g mozzarelly
- 4 g instantního droždí
- 6 g cukru
- 9 g soli
Pracovní postup
Nejprve si připravte těsto na pizzu. Smíchejte obě mouky se solí, cukrem a kvasnicemi. Přilijte vodu, olej a propracovávejte v hladké těsto. Pokud máte robota, nechte ho hnětat asi 7 minut.
Hotové těsto nechte přikryté fólií v lednici do druhého dne. Pokud chcete, aby měla pizza výraznější chuť, nechte těsto v lednici 3 – 5 dní.