Alarmující číslo ve Stanech proti melanomu. Lékaři odhalili 170 zhoubných nádorů, z toho 52 melanomů

Akce „Stan proti melanomu“ se ukázala jako velmi úspěšná v rámci odhalování nádorů kůže, včetně melanomů, u občanů České republiky. Během této akce bylo vyšetřeno přes 3800 lidí ve třech městech – Praze, Brně a Ostravě, kde bylo odhaleno celkem 170 zhoubných nádorů, z toho 52 melanomů. Tato čísla poukazují na vysoký význam preventivních akcí pro rychlou diagnostiku a účinnou intervenci. Většina diagnostikovaných případů byla naštěstí ve stadiu, kdy je možné nádor úspěšně odstranit chirurgicky s velkou šancí na úplné vyléčení.

Lidé vymření neuniknou. Kdy k tomu má dojít zjistili vědci. Nezachrání nás ani konec fosilních paliv

V budoucnosti by se Země mohla proměnit v rozsáhlý, horký a převážně neobyvatelný superkontinent, což by mohlo vést k vymření lidstva. Tato prognóza vyplývá ze studie provedené vědci z Bristolské univerzity a publikované v časopise Nature Geoscience, podle které by mohla lidská civilizace zaniknout za přibližně 250 milionů let.Vědci k tomuto závěru došli pomocí superpočítače, který analyzoval různá geologická a atmosférická data. Studie předpovídá, že všechny kontinenty se postupně spojí a vytvoří jeden obrovský superkontinent nazvaný Pangea Ultima, což je odkaz na původní Pangeu, která se před stovkami milionů let rozpadla na dnešní kontinenty.

Tlak na Ukrajince, aby se vrátili do své vlasti a bojovali, se stupňuje : „Nemohu zabíjet“

Tlak na Ukrajince, aby se vrátili do své vlasti a bojovali, se stupňuje, a to v předvečer nového mobilizačního zákona, který začne platit 18. května 2024. Tento zákon snižuje věkovou hranici pro povinné odvody z 27 na 25 let a zavádí přísnější tresty pro ty, kteří se snaží vyhnout vojenské službě. Někteří muži se snaží vyhnout odvodům tím, že se skrývají nebo dokonce opouštějí zemi, což vyvolává napětí jak v Ukrajině, tak mezi ukrajinskými komunitami v zahraničí.Situace na Ukrajině je napjatá, jak uvádí příběh Serhije, 31letého dobrovolníka z Charkova, který dosud nebyl přímo zapojen do bojů.

Artur Štaidl otevřeně promluvil o svém dětství : Nebylo to vůbec jednoduché , mám nepříjemné vzpomínky

Artur Štaidl, syn zesnulé zpěvačky Ivety Bartošové a hudebního skladatele Ladislava Štaidla, otevřeně promluvil o svém dětství v dokumentární sérii „Málo mě znáš“, kterou vysílá televize Nova. Tento dokument nabízí pohled do života jeho matky, která tragicky zemřela před deseti lety.Artur ve svém vyprávění poukazuje na to, jak velký vliv měly osobní a veřejné skandály jeho matky na jeho raná léta. Přiznává, že jeho vzpomínky na dětství nejsou příjemné a že život v mediálním světle a s matkou, která čelila mnoha osobním problémům, byl pro něj velmi náročný.

Agáta a Ornella se ve svém podcastu vysmály plastice Dary Rolins. To se nepovedlo, vypadá jako Asiat

Poté, co Dara Rolins po měsíci skrytí v Dubaji odhalila svůj nový vzhled způsobený plastickou operací, vyvolala mezi svými fanoušky i širší veřejností smíšené reakce. Zpěvačka, která je známá svou přirozenou krásou, se tentokrát rozhodla pro radikální změnu, která zahrnovala chirurgické zákroky na jejím obličeji. Tato proměna byla odhalena právě v době, kdy Dara ukončila své dočasné ústraní a vrátila se na veřejnou scénu.Ve svém komentáři k novému vzhledu Dara uvedla, že poslední estetické úpravy ji nechávají cítit se dobře a zdůraznila, že je pro ni nejdůležitější její vlastní pohled na sebe, nikoli názory ostatních.

Průzkum odhalil , že až třetina Čechů, by si přála návrat totalitního režimu. Slováci jsou na tom ještě hůře

Průzkum, který provedla nezisková organizace GLOBSEC, odhalil zajímavé názory obyvatel střední a východní Evropy na politické režimy. Zatímco demokracie si zachovává silnou podporu, zjištění ukazují, že značný počet lidí v některých zemích by uvítal návrat k totalitnímu systému.Ve své studii se GLOBSEC zaměřil na několik zemí, včetně České republiky, Slovenska, Rumunska, ale i států Pobaltí a dalších. Z výsledků vyplývá, že v České republice by třetina respondentů (33 %) přivítala režim, kde by svobodné volby neexistovaly. Tento názor je ještě více rozšířen na Slovensku a v Rumunsku, kde si návrat k totalitě přeje 36 % dotázaných.

Některé příznaky rakoviny lze odhalit i během jídla. Tohle jsou tři varovné příznaky, které není radno podceňovat

Rakovina představuje závažnou hrozbu pro zdraví, přičemž existuje více než 200 jejích typů. Některé příznaky se mohou objevit dokonce při běžných činnostech, jako je jídlo. Podle britské charitativní organizace Macmillan Cancer Support je důležité být v těchto momentech ostražitý. Zde jsou tři základní příznaky, na které byste měli být pozorní při jídle:1. Ztráta chuti k jídlu: Jestliže si všimnete, že máte menší chuť k jídlu nebo se cítíte rychleji syti než obvykle, mělo by vás to upozornit. Tento příznak je zvláště znepokojivý, pokud trvá několik týdnů.

Ewa Farna oblíbená zpěvačka zkolabovala a skončila na kapačkách

Ewa Farna, oblíbená zpěvačka, nedávno prošla velmi náročným obdobím, které vyvrcholilo jejím kolapsem před důležitým vystoupením na Pražském Majálesu. Tento incident byl způsoben vážnou otravou jídlem a přetíženým pracovním programem, což si vyžádalo její hospitalizaci a léčbu kapačkami.Ve čtvrtek večer Ewa odcestovala do Varšavy, kde měla nabitý program natáčení koncertu a nové televizní show. Navzdory náročnému dnu, který trávila před kamerami, její povinnosti nekončily. Druhý den ráno musela pokračovat do Bydgoszcze, kde bylo naplánováno další vystoupení s orchestrem Pawbeats. Zde se bohužel setkala s nečekanými zdravotními problémy – nepříjemná otrava jídlem, která vyžadovala okamžitý zásah zdravotnického personálu a nasazení kapaček pro stabilizaci jejího stavu.

Tiscali Media, a.s. není provozovatelem webu woman.tiscali.cz a jeho obsah je pouze názorem redakce, se kterým se Tiscali Media, a.s. nemusí ztotožňovat.