Vláda připravuje změnu v zákoníku práce : Lidé si sami určí, kdy přijdou do práce

Vláda České republiky připravuje změnu v zákoníku práce, která by měla umožnit zaměstnancům větší flexibilitu v určování své pracovní doby. Pro pracovníky to zní jako pohádka, pro zaměstnavatele jako horor: novela zákoníku práce počítá s možností, že by si zaměstnanec sám rozvrhoval pracovní dobu na pracovišti.„Na pracoviště zaměstnavatele by pracovník docházel zcela podle svých potřeb,“ uvedla novinku na semináři ve Sněmovně Dana Roučková, vrchní ředitelka Ministerstva práce a sociálních věcí, která má na starosti sekci legislativy.Zaměstnavatel musí souhlasit.

Chuť tohoto „zmrzlinového dezertu“ vám skutečně zvedne náladu ! Jednoduchý recept!

Zmrzlinu si můžeme vychutnat na dřívku či v kornoutku. Anebo můžeme zajít dál a udělat z ní ingredienci v báječném dezertu. 
Ingredience:
  • Rozměr 17×17 cm
  • zmrzlina (dle Vašeho výběru) 500g
  • sušenky (čokoládové) 200g
  • máslo 50-70 g
  • mandle nebo lískové ořechy podle chuti
Na polevu
  • čokoláda (horká) 100 g
  • kondenzované mléko 100 g
  • cukr 1 polévková lžíce.
  • vanilkový cukr 1 lžička.
  • máslo 1 lžička

Zpěvák a kytarista skupiny Olympic Petr Janda : Teď už bych bratrovi prominul. Pokud by se omluvil

Petr Janda, ikonický český zpěvák a kytarista skupiny Olympic, nedávno oslavil své dvaaosmdesáté narozeniny. Oslava byla o to významnější, že mezi mnoha dary, které přijal, byl jeden zvlášť výjimečný – dokumentární film nazvaný „Django“, který pro něj natočila režisérka a kameramanka Olga Malířová Špátová. Film dostal svůj název podle přezdívky, kterou Janda získal během turné v roce 1968 ve Francii, kdy mu Francouz zkomolil jeho jméno na Django.Film „Django“ není obyčejným životopisem; je to spíše intimní pohled do Jandova života, který zahrnuje jeho dětství, rodinný život, hudební kariéru i osobní zážitky.

Anička Slováčková se otevřeně vyjádřila k průběhu své léčby rakoviny : Pro všechny má dobrou zprávu

Anička Slováčková se otevřeně vyjádřila k průběhu své léčby rakoviny a má pro své příznivce povzbudivé zprávy. V nedávném rozhovoru sdělila, že poslední výsledky vyšetření jsou nadějné a vše směřuje správným směrem. „Léčba pokračuje poměrně úspěšně. Nějaké větší vyšetření jsem měla před měsícem a teď mě čeká znova. Tak uvidíme, jestli je to pořád tak úspěšné, jako to bylo teď,“ svěřila se Slováčková.Zpěvačka podrobně popisuje, jaké obtíže léčba s sebou přináší.

Simona Postlerová to neměla v životě lehké : Životní lásku jí vzala rakovina a na vážně nemocného syna zůstala sama

Simona Postlerová, významná osobnost českého divadelního a dabingového světa, svým talentem oslovila mnoho fanoušků po celé zemi. Jejím hlasem promlouvala Audrey Hepburn, Monica Bellucci či Emma Thompson. Její umělecká cesta začala na slavné scéně Národního divadla v Praze, kde nejenže rozvíjela svou hereckou kariéru, ale také potkala muže svého života, kytaristu Zdeňka Hráška. Po svatbě v roce 1991 se jejich rodina rozrostla o dceru Janu Magdalenu a o dva roky později o syna Damiána.

Ve věku 59 let zemřela Simona Postlerová. Herečku našli v bytě bez známek života

Simona Postlerová, oblíbená česká herečka, zemřela nečekaně ve věku 59 let. Tuto smutnou událost objevila policie a záchranná služba v bytě na pražských Vinohradech, kde herečka bydlela. Incident se odehrál v nedělní odpoledne, kdy na místo byli povoláni také koroner a pohřební služba. Podle vyjádření policejního mluvčího Richarda Hrdiny šlo o přirozenou smrt bez cizího zavinění.Simona Postlerová byla známá především díky svým výrazným rolím v českých televizních seriálech.

Alarmující číslo ve Stanech proti melanomu. Lékaři odhalili 170 zhoubných nádorů, z toho 52 melanomů

Akce „Stan proti melanomu“ se ukázala jako velmi úspěšná v rámci odhalování nádorů kůže, včetně melanomů, u občanů České republiky. Během této akce bylo vyšetřeno přes 3800 lidí ve třech městech – Praze, Brně a Ostravě, kde bylo odhaleno celkem 170 zhoubných nádorů, z toho 52 melanomů. Tato čísla poukazují na vysoký význam preventivních akcí pro rychlou diagnostiku a účinnou intervenci. Většina diagnostikovaných případů byla naštěstí ve stadiu, kdy je možné nádor úspěšně odstranit chirurgicky s velkou šancí na úplné vyléčení.

Lidé vymření neuniknou. Kdy k tomu má dojít zjistili vědci. Nezachrání nás ani konec fosilních paliv

V budoucnosti by se Země mohla proměnit v rozsáhlý, horký a převážně neobyvatelný superkontinent, což by mohlo vést k vymření lidstva. Tato prognóza vyplývá ze studie provedené vědci z Bristolské univerzity a publikované v časopise Nature Geoscience, podle které by mohla lidská civilizace zaniknout za přibližně 250 milionů let.Vědci k tomuto závěru došli pomocí superpočítače, který analyzoval různá geologická a atmosférická data. Studie předpovídá, že všechny kontinenty se postupně spojí a vytvoří jeden obrovský superkontinent nazvaný Pangea Ultima, což je odkaz na původní Pangeu, která se před stovkami milionů let rozpadla na dnešní kontinenty.

Tiscali Media, a.s. není provozovatelem webu woman.tiscali.cz a jeho obsah je pouze názorem redakce, se kterým se Tiscali Media, a.s. nemusí ztotožňovat.