Evropská unie nedávno schválila používání mouky vyrobené z moučných červů v potravinářském průmyslu. Toto rozhodnutí bylo přijato 20. ledna Evropskou komisí, která tak umožnila, aby se tento netradiční produkt mohl objevit v různých potravinách, jako jsou chleby, housky, těstoviny, koláče, zpracované bramborové produkty, sýry, mléčné výrobky nebo dokonce ovocné a zeleninové konzervy. Informaci přinesl web EuNews.Schválení se týká prášku vyrobeného z larev brouka potemníka moučného, který je ošetřen UV zářením. Evropský úřad pro bezpečnost potravin (EFSA) potvrdil, že tento produkt je za stanovených podmínek a při navrhovaných úrovních použití bezpečný pro lidskou konzumaci.
Kam dál?
- Pětiletý chlapec se opil do bezvědomí. Naměřili mi 2,5 promile. Láhev tvrdého našel na ulici
- Nevadí, že je tlustá. Hlavně když je mladá. Ať mají osobní preference různé, jedna věc je jistá. Mužům se prostě líbí mladé ženy
- Osobní poselství Bible jen pro vás: Odvažte se věřit!
- Lékař a otec 13 dětí zemřel při zachraňování své dcery před utopením v řece a sám přišel o život