Evropská unie nedávno schválila používání mouky vyrobené z moučných červů v potravinářském průmyslu. Toto rozhodnutí bylo přijato 20. ledna Evropskou komisí, která tak umožnila, aby se tento netradiční produkt mohl objevit v různých potravinách, jako jsou chleby, housky, těstoviny, koláče, zpracované bramborové produkty, sýry, mléčné výrobky nebo dokonce ovocné a zeleninové konzervy. Informaci přinesl web EuNews.Schválení se týká prášku vyrobeného z larev brouka potemníka moučného, který je ošetřen UV zářením. Evropský úřad pro bezpečnost potravin (EFSA) potvrdil, že tento produkt je za stanovených podmínek a při navrhovaných úrovních použití bezpečný pro lidskou konzumaci.
Kam dál?
- AKTUÁLNĚ : Horor na olomouckém nádraží : Mladík se polil hořlavinou a upálil se
- Mami, to je dobře, že jsi v důchodu, teď se můžeš starat o vnoučata“
- Společnost Ryanair od listopadu zavádí nová pravidla týkající se všech cestujících
- Pes se každý den dívá do kanálu, dokud si kolemjdoucí nevšimli, na co se ve skutečnosti dívá!