Evropská unie nedávno schválila používání mouky vyrobené z moučných červů v potravinářském průmyslu. Toto rozhodnutí bylo přijato 20. ledna Evropskou komisí, která tak umožnila, aby se tento netradiční produkt mohl objevit v různých potravinách, jako jsou chleby, housky, těstoviny, koláče, zpracované bramborové produkty, sýry, mléčné výrobky nebo dokonce ovocné a zeleninové konzervy. Informaci přinesl web EuNews.Schválení se týká prášku vyrobeného z larev brouka potemníka moučného, který je ošetřen UV zářením. Evropský úřad pro bezpečnost potravin (EFSA) potvrdil, že tento produkt je za stanovených podmínek a při navrhovaných úrovních použití bezpečný pro lidskou konzumaci.
Kam dál?
- Dnes je Blue Monday. Modré pondělí je již přes dvacet let považováno za nejdepresivnější den v roce
- Dámy pozor! Muži s těmito jmény jsou prý nejlepšími partnery a milenci!
- Ve Finsku byla zavedena pozoruhodná praxe: zaměstnanci mohou během pracovní doby oficiálně spát a tato doba je plně hrazena zaměstnavatelem
- Vánoce mezi bezdomovci: Otec partnera Lucie Bílé má k životu tisícovku měsíčně. Syna zve na kávu