Vysoké ceny másla se staly významnou finanční zátěží pro české domácnosti, zejména v období před Vánocemi, kdy poptávka po tomto produktu výrazně roste. Potravinářská komora se rozhodla prozkoumat důvody tohoto zdražení a zjistila, že hlavním faktorem je nedostatek mléčného tuku. Tento problém je částečně způsoben chovateli krav, kteří se zaměřili na zvyšování dojivosti, což vedlo k nižšímu obsahu tuku v mléce. Kromě toho inspektoři poukazují i na roli obchodníků v tomto procesu.Ceny másla v českých obchodech zaznamenaly prudký nárůst, což neuniklo pozornosti nejen spotřebitelů, ale i Potravinářské inspekce. Ta zjistila, že za růstem cen stojí několik faktorů.
Kam dál?
- Mami, to je dobře, že jsi v důchodu, teď se můžeš starat o vnoučata“
- Osmnáctiletý student hrozil, že vystřílí v Praze 8 třídu
- Známý chirurg se pochlubil proměnou starší ženy, lidé jsou v šoku: Nepozná ji ani vlastní rodina!
- Poslední rozloučení s Romanem († 15), který zahynul po pádu ze střechy: Ostrý odkaz truchlícího otce