Červená řepa, červená řepa, má řadu zdravotních účinků.Všichni přece známe přísloví: „Zdravý jako řepa“ .Je bohatá na sodík, draslík, vápník, hořčík, železo , vitamín C , K a vitamíny skupiny B. Její předností je i obzvláště vysoký obsah kyseliny listové a vlákniny .Červená řepa obsahuje v hojném množství i betain , který podporuje činnost jater a zabraňuje rozvoji kornatění tepen. Nesmíme zapomenout na rubidium, cesium a antokyany – rostlinná barviva zabraňující křehnutí cév.
Kam dál?
- Jakou hodnotu krevního tlaku byste měli mít podle vašeho věku
- Co (ne)jíst po šedesátce? Potraviny, které nesvědčí vašemu mozku!
- Pokud se u vás objeví tyto příznaky na rukou nebo břiše, můžete mít cukrovku, aniž byste o tom věděli
- Tohoto málo známého příznaku smrtelné nemoci si můžete všimnout ve sprše : Pokud ho zpozorujete, běžte ihned k lékaři








