Dáváte dýško obsluze v restauraci ? Ne, mně ho v práci také nikdo nedává

2642
Sdílejte

O dávání spropitného v restauracích a snaží se vysvětlit, proč je to důležité a proč by se to mělo dělat.  Dát spropitné není povinnost, ale je to projev slušnosti a vděčnosti za dobrou obsluhu.Pokud je host s obsluhou spokojený, měl by jí dát najevo své uznání nejen slovně, ale i finančně v podobě spropitného. Nepsané pravidlo říká, že by se mělo dávat kolem 10 % z celkové útraty, ale záleží na každém, kolik chce dát. Někteří lidé dávají více, jiní méně a někteří nedávají nic.

Kam dál?

Světový šampionát MotoGP v Brně má pro příští rok nový nevšední termín

Influenceři místo lékařů: Mladí lidé se v otázkách zdraví čím dál častěji obracejí na Tik Tok než v ordinaci

Tragédie v Chorvatsku: Dvouletou holčičku při sjezdu na tobogánu držel otec v náručí, dítě mu ale vyklouzlo, přeletělo okraj skluzavky a spadlo z výšky deseti metrů na betonovou plochu

„Můj muž padl zbytečně, zklamal jste.“ Zelenskyj čelil zatím nejvážnější kritice od začátku ruské invaze

Stát přestane od nového roku podporovat uprchlíky ve školách. Obrovská komplikace, reagují

Další články