Dáváte dýško obsluze v restauraci ? Ne, mně ho v práci také nikdo nedává

2519
Sdílejte

O dávání spropitného v restauracích a snaží se vysvětlit, proč je to důležité a proč by se to mělo dělat.  Dát spropitné není povinnost, ale je to projev slušnosti a vděčnosti za dobrou obsluhu.Pokud je host s obsluhou spokojený, měl by jí dát najevo své uznání nejen slovně, ale i finančně v podobě spropitného. Nepsané pravidlo říká, že by se mělo dávat kolem 10 % z celkové útraty, ale záleží na každém, kolik chce dát. Někteří lidé dávají více, jiní méně a někteří nedávají nic.

Kam dál?

Milující matka skončila v domově důchodců. Její děti netušily, jak se jim pomstí!

TRAGÉDIE : V Rychnově nad Kněžnou srazil mladý řidič dvouleté dítě. Chlapeček nehodu nepřežil

Evropské destinace zavádějí nové turistické poplatky. Nové platby mají regulovat nadměrný turismus. Jedná se o tyto země…

Jste líní nebo pracovití. Odborníci tvrdí, že vaše poloha ve spánku vám to prozradí

Samotářů přibývá. Samota ve stáří nemusí být nutně negativní, starším ženám prospívá

Další články