Dáváte dýško obsluze v restauraci ? Ne, mně ho v práci také nikdo nedává

2571
Sdílejte

O dávání spropitného v restauracích a snaží se vysvětlit, proč je to důležité a proč by se to mělo dělat.  Dát spropitné není povinnost, ale je to projev slušnosti a vděčnosti za dobrou obsluhu.Pokud je host s obsluhou spokojený, měl by jí dát najevo své uznání nejen slovně, ale i finančně v podobě spropitného. Nepsané pravidlo říká, že by se mělo dávat kolem 10 % z celkové útraty, ale záleží na každém, kolik chce dát. Někteří lidé dávají více, jiní méně a někteří nedávají nic.

Kam dál?

Vědci varují před jedním dnem v týdnu, kdy byste nikdy neměli podstoupit operaci

Pozor na platby v cizině : Mohou se prodražit i o stovky korun. Na co si dát pozor

Napětí mezi sourozenci často vyplouvá na povrch v okamžiku péče o rodiče a při dědictví

Nečekanou novinu připravil pro své zákazníky řetězec Tesco : Bude rozdávat potraviny zdarma. Zákazníci si však musí počkat do večera

Brazilský věštec Athos Salomé, přezdívaný „novodobý Nostradamus“ předpověděl, jak dopadne válka na Ukrajině. Varuje také před přírodními katastrofami

Další články