Dáváte dýško obsluze v restauraci ? Ne, mně ho v práci také nikdo nedává

1674
Sdílejte

Dávat spropitné opravdu není povinnost a nikdo k tomu nikoho nenutí. Pokud ho ale z nějakého důvodu nechceme dát, je dobré obsluze vysvětlit, že to není kvůli nespokojenosti s jejich službami, ale kvůli našim osobním principům. Obsluha totiž bere spropitné i jako zpětnou vazbu a formu ocenění za dobře odvedenou práci.Celkově lze říci, že spropitné je v našich končinách stále hlavně dobrovolným příspěvkem za nadstandardní služby. Je projevem slušnosti a spokojenosti zákazníka, nikoli jeho povinností. Každý by se měl sám rozhodnout, zda a kolik chce obsluze přispět na základě kvality poskytnutých služeb a svých finančních možností. Zároveň by se ale nemělo zapomínat na to, že pro mnoho lidí v pohostinství a službách tvoří spropitné významnou část jejich příjmů a živobytí.

Kam dál?

Armáda České republiky usiluje o lepší získávání dat o obyvatelích i firmách, aby byla schopna rychleji a efektivněji provést mobilizaci v případě válečné krize

Kladno se potýká s problémem odcizených nákupních vozíků. Supermarket zavedl speciální opatření

Po dětech uklízí školníci a kuchařky. Kvůli omezení financí ředitelům chybí na platy

Oslava maturity se proměnila v masakr poté, co autobusu převážejícímu studenty selhaly brzdy. Jízda smrti stála život 11 lidí

Sedmnáctiletý mladík z Německa žije ve vlaku. Díky roční permanentce přeskakuje z jednoho spoje na druhý

Další články