Benátský zákusek – jemný dezert s čokoládou, rumem, medem a višněmi!

372
Sdílejte

Na krém:

  • 500 ml mléka
  • 4 vrchovaté PL hladké mouky
  • 250 g moučkového cukru
  • 250 g margarínu nebo másla
  • 2 lžíce kakaa
  • rum nebo rumové aroma podle chuti
  • odkapané kompotové višně nebo třešně

Na polevu:

  • 120 g mléčné čokolády
  • 1 PL oleje

Postup

1️⃣ Příprava těsta:
Do misky dejte med, kakao, cukr, margarín, sodu, vejce a vše míchejte nad párou, dokud vznikne hladká pěna. Když směs mírně zhoustne, odstavte ji, přidejte mouku a 1–2 lžíce mléka. Vypracujte měkké, nelepivé těsto a rozdělte ho na tři stejné části.

2️⃣ Pečení:
Každou část rozválejte na tenký plát a pečte postupně na opačné straně plechu (asi 20 × 35 cm) vyloženého pečícím papírem.
Pečte při 180 °C přibližně 7–10 minut, dokud pláty jemně nezhnědnou.

3️⃣ Krém:
V hrnci smíchejte mléko, mouku a cukr. Za stálého míchání vařte, dokud směs nezhoustne jako hustší kaše. Odstavte, nechte vychladnout.
Do studené směsi vmíchejte kakao, rum (nebo rumovou esenci) a po částech přidávejte vyšlehané máslo nebo margarín. Krém by měl být hladký a jemný.

Kam dál?

Nepečené vánoční kuličky – „zerbo“ a makové s marcipánem

Plněné ořechové perníčky s marmeládou a čokoládovou polevou

Tradiční poklad z Moravy : Valašské frgále s hruškovou, makovou a tvarohovou náplní

Cuketové sendviče se šunkou a sýrem: Rychlá a snadná večeře z grilu i topinkovače!

Nejlepší domácí chléb: 2 recepty, které si zamilujete!

Další články